Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laikraksts: Šlesera idejai veidot ekspremjeru partiju vāja atsaucība

Kristīgās vērtības, nacionālais izlīgums un nu arī ekspremjeru apvienošana - šīs idejas, gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām, iedzīvinājis Ainārs Šlesers, kurš startam vēlēšanās uzrunājis ekspremjerus Māri Gaili, Ivaru Godmani, Aigaru Kalvīti, Induli Emsi, Andri Bērziņu un Valdi Birkavu, taču pārsvarā atbildes bijušas noraidošas, ceturtdien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Pats partijas Vienoti Latvijai vadītājs Šlesers pagaidām uz telefona zvaniem nav atbildējis, taču ideju par ekspremjeru sarakstu apstiprinājuši vairāki aptaujātie politiķi. Godmanis sarunā ar Neatkarīgo nesniedza tiešu atbildi uz jautājumu, vai Šlesers viņu uzrunājis iesaistīties jaunajā partijā, taču pēc viņa teiktās frāzes "nāks laiks, nāks atbildes" noprotams, ka šī ideja viņam nav sveša. Savukārt brīvvalsts laiku otrais premjers Birkavs atzinis, ka "esmu par šo tēmu, garām ejot, runājis ar Aināru Šleseru, taču mans viedoklis nav maināms. Es pie politikas neatgriezīšos, tas man ir noiets etaps. Varu palīdzēt ar padomu, bet neko vairāk".

Arī Gailis nav slēpis, ka ar Šleseru par šo tēmu ir runājis, taču par atgriešanos politikā ir skeptisks. "Atbildi vēl neesmu devis. Jāpadomā. Taču pret savu iespējamo atgriešanos politikā esmu noskaņots skeptiski. Man nav tādu ambīciju. Ideja nenoliedzami ir laba, jo visi ekspremjeri ir pieredzējuši cilvēki". Atgriezties aktīvajā politikā negrasās arī ekspremjeri Bērziņš un Emsis, kuri uzsvēruši, ka politikas laiks viņu karjerā pagājis uz neatgriešanos.

Tikmēr lielākais jautājums, vai nepieciešamo uzrāvienu jaunajam politiskajam spēkam būtu gatavi sniegt kādreizējie Tautas partijas premjeri Andris Šķēle un Aigars Kalvītis. Šķēles plānus avīzei noskaidrot nav izdevies, bet Kalvītis strupi atbildējis - "Esmu uzrunāts. Domāju." Tāpat līdzīgi atbildējis ekspremjers Vilis Krištopans, kurš pagaidām neesot formulējis konkrētu attieksmi pret varbūtējo atgriešanos politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas