Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija piedalīsies ANO Jauniešu delegātu programmā Ņujorkā

Sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) izveidota ANO Jauniešu delegātu programma un Latvijas jauniešu intereses Ņujorkā tiks pārstāvētas šī gada jūlijā, kad norisināsies ANO Augsta līmeņa politiskais forums, aģentūru LETA informēja jauniešu organizācijas Klubs Māja - jaunieši vienotai Eiropai prezidents Raivis Gunārs Tauriņš

Viņš pavēstīja, ka par Latvijas pirmo ANO Jauniešu delegātu ir izraudzīta Kristiāna Plāte, kura ir jauniešu organizācijas valdes vecākā un Rīgas Juridiskās augstskolas bakalaura programmas Tiesības un diplomātija 2.kursa studente. Viņa tika izvēlēta kā ANO Jauniešu delegāte, ņemot vērā viņas ieguldījumu ANO Jauniešu delegātu programmas izstrādē, piebilda Tauriņš.

Pēc viņa teiktā, ANO Jauniešu delegātu programma ir ANO iniciatīva, lai veicinātu jauniešu līdzdalību savas valsts pārvaldē. ANO Jauniešu delegāts ir daļa no savas valsts delegācijas ANO rīkotajos pasākumos. Jaunieša loma valsts delegācijā ir sniegt savu redzējumu ar jaunatni saistītās jomās, palīdzēt valsts delegācijai savu iespēju un prasmju robežās, kā arī veidot sadarbību ar citu valstu Jauniešu delegātiem.

Tauriņš sacīja, ka jūnija sākumā Plāte dosies uz Tallinu, lai iepazītos ar Igaunijas pieredzi ANO Jauniešu delegātu programmas ieviešanā, kas tika izveidota pirms gada, un iepazītos ar Igaunijas ANO Jauniešu delegātu, kā arī lai apspriestu ar Igaunijas kolēģiem sadarbības iespējas.

Pēc jauniešu organizācijas prezidenta paustā, ANO Jauniešu programmā ir arī plānotas aptaujas par jauniešu zināšanām ANO jautājumos, vebināri pēc lielākajiem ANO pasākumiem - Augsta līmeņa politiskā foruma, Ģenerālās asamblejas un ANO Ekonomikas un sociālo lietu padomes jauniešu foruma.

Tāpat Tauriņš norādīja, ka tiks rīkotas arī divas nacionāla līmeņa konferences, kur jauniešiem no visas Latvijas būs iespēja izteikt savu viedokli un diskutēt par jauniešu iespējām iesaistīties ārpolitikas veidošanā, kā arī ANO darbu, kas saistīts ar jauniešu izglītošanu un iesaisti dažādos projektos.

Tauriņš piebilda - tā kā šis ir pirmais gads, kad Latvija piedalās ANO Jauniešu delegātu programmā, gada laikā tiks izstrādātas tālākās programmas attīstības vadlīnijas.

Pilotprogrammas tapšanu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Valsts jaunatne programmas projektā "Klubs "Māja" izaugsme 2019.-2020.gadā".

Top komentāri

zvirbulēns
z
Kas šis par sviestu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas