Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidostas jautājumu pagaidām nevirzīs izskatīšanai Saeimas komisijā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs (KPV LV) pēc tikšanās ar starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāju Ilonu Līci un valdes locekli Artūru Saveļjevu izlēmis nevirzīt lidostas jautājumu izskatīšanai Tautsaimniecības komisijas sēdē.

Vitenbergs šonedēļ tikās ar starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāju Ilonu Līci un valdes locekli Artūru Saveļjevu, lai pārrunātu pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušās problēmas par lidostas darbību.

Tikšanās laikā tika pārrunātas tāds tēmas kā garās pasažieru gaidīšanas rindas lidostā, kas vēl nesen radās apkalpojošā personāla kapacitātes trūkuma dēļ, 2018. gadā notikušais incidents lidostas teritorijā ar airBaltic lidmašīnas nosēšanos, kā arī pasažieru pārvadājumu ar taksometriem sakārtošana un drīzumā gaidāmais lidostas audits.

Vitenbergs norāda, ka viņš guvis lidostas vadības apliecinājumu esošo problēmu sekmīgai risināšanai, tāpēc dotajā brīdī nevirzīs lidostas jautājumu izskatīšanai Tautsaimniecības komisijas sēdē, bet patur šādas tiesības, ja to prasīs jauni apstākļi.

Tāpat lidostas Rīga vadība apliecinājusi, ka sekmīgi norit sagatavošanās darbi  lidostas auditam, kas plānots novembrī, un lidostā ar papildu licencēšanu un nosacījumiem ir izdevies sakārtot taksometru jautājumu. Savukārt saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par gadu veca incidenta slēpšanu saistībā ar airBaltic lidmašīnas nosēšanos sliktos laikapstākļos, lidostas vadība skaidroja, ka sekojusi aviācijā noteiktajiem priekšrakstiem un savas kompetences ietvaros.

Tikšanās piedalījās arī Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans (JKP).

Jau ziņots, Vitenbergs iepriekš pauda neapmierinātību ar izveidojušos situāciju starptautiskajā lidostā Rīga saistībā ar pasažieru neērtībām, ko radīja darbinieku kapacitātes trūkums un garās gaidīšanas rindas. Viņš aicināja lidostas vadību nekavējoties rīkoties problēmas novēršanai.

Top komentāri

Līce un Saveļjevs ir jāpatriec
L
valdes priekšsēdāja Ilona Līce un valdes loceklis Artūrs Saveļjevs par līdz šim pieļauto bezdarbību, kas ir radījusi neērtības daudziem tūkstošiem pasažieru, ir jāpatriec no šīm nenormālajām barotnēm!
?
?
Jautajums kapec 4 lidostas valdes locekli katrs gada sanem 90,000 EUR atalgojumu ari tika izskatits? Jeb to daris nakosaja sede?
Lielākas rindas, lielāka peļņa
L
Lidostā ir izveidojusies laba situācija: jo lielākas rindas ir drošības kontrolē, jo vairāk cilvēku ir spiesti iet cauri kontrolei pāatrinātā kārtībā par dubultmaksājumu, jo lielāka lidostai peļņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas