Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lielās talkas laikā savāktas 2 744 tonnas atkritumu

Šogad lielās talkas laikā visā Latvijas teritorijā savākti 2 744 tonnas atkritumu, portālu Diena.lv informēja pasākuma pārstāve Indra Soika.

Šajā gadā talkas dalībnieki savāca par 756 tonnām mazāk atkritumu nekā pērn, kad tika savāktas aptuveni 3 500 tonnas. Talku rīkotāji atzina, ka dabā izmesto atkritumu daudzums ar katru gadu samazinās.

Lielās talkas organizatori aicina sabiedrību domāt par apkārtējās vides un arī savu veselību visa gada garumā un nevajadzīgās lietas izmest tām paredzētajos konteineros, nevis dabā.

Pasākuma pārstāvji arī atgādināja, ka saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, kas stājās spēkā 18.11.2010., atkritumu radītājs ir ikviena fiziska vai juridiska persona, un ikvienai mājsaimniecībai un nama apsaimniekotājam obligāti ir jābūt noslēgtam līgumam par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu ar atkritumu apsaimniekotāju, kuru izvēlējusies attiecīgā pašvaldība. Turklāt atkritumu izmešana tam neparedzētās vietās ir noziegums un par to pienākas no 50 līdz 500 latu liels naudas sods.

Šogad grandiozajā vides sakopšanas pasākumā piedalījās 190 000 entuziastu un akcijas mājas lapā www.talkas.lv oficiāli tika pieteiktas 1 337 sakopšanas vietas.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas