Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LMT prezidentam nav sajūtas, ka Latvija attīstās pareizā virzienā

Mobilo sakaru operatora Latvijas Mobilais telefons (LMT) prezidentam Jurim Bindem nav sajūtas, ka Latvija šobrīd attīstās pareizā virzienā.

"Šī virzība īsti laba nav," sestdien publicētā intervijā laikrakstam Latvijas Avīze atzinis J.Binde. "Taču jāsaka, ka, par spīti valdības dīvainajiem lēmumiem, tauta tomēr dzīvo. Arī tas, ka cilvēki dodas labākas dzīves meklējumos uz ārvalstīm, patiesībā ir rādītājs, ka latvieši ir uzņēmīga tauta. Cita lieta, ka kopumā uz Latvijas ekonomiku un demogrāfiju prombraukšana atstāj ļoti negatīvu iespaidu," teica LMT prezidents.

Viņaprāt, galvenā problēma, ir tā, ka valdībā nav stratēģu ar plašu skatījumu uz makroekonomiskajiem procesiem. "Latvijā ir daudz spējīgu ekonomistu un tautsaimniecības ekspertu, kuri kopīgi varētu izstrādāt valsts attīstības plānu, tikai ir viens "bet". Valdībai šis plāns ir jārealizē konsekventi un bez atkāpēm. Nevar teikt: šo te mēs darīsim tikai pa pusei, šo nedarīsim nemaz, bet nu vispār mums līdz mērķim ir jānonāk,"  skaidroja J.Binde.

Viņš piekrita, ka uzņēmējiem zūd ticība valstij un vēlme maksat nodokļus. "Šīs sajūtas izpaužas arī veidā, kā tiek maksāti nodokļi. Bija periods, kad visi centās tos maksāt, jo bija ticība, ka valsts attīstās. Šobrīd ir divi iemesli, kāpēc netiek maksāti nodokļi. Pirmkārt, daudzi uzņēmumi aiziet pelēkajā ekonomikā nevis tāpēc, ka negrib, bet vienkārši nespēj samaksāt nodokļus. Tomēr daudz bīstamāka ir otra tendence, kad nemaksā pat tie, kas varētu samaksāt. Un te argumentācija ir tāda - es neko nemaksāšu šai valdībai, jo tā manis samaksāto naudu tāpat noplenderēs,"  atzina J.Binde.

"Ir divu veidu vadītāji - ģenerālisti un speciālisti. Speciālists orientējas uz savu šauro jomu un nosacīti Latvijas valdība sastāv no speciālistiem. Taču, lai vadītu valsti, lai veidotu tās attīstības stratēģiju, ir jābūt ģenerālistiem, kuri redz visu spēles laukumu. Tas viss noteikti nav viena cilvēka spēkos, bet, kā mēdz teikt, gudrs vadītājs izvēlas gudrus padotos un viņam jāspēj savākt spēcīgu ekspertu grupu, kas var izstrādāt šos darbības virzienus, kas pēc tam konsekventi jāievēro.Un ir jāskaidro arī sabiedrībai, lai cilvēki saprastu, ka šodien mēs darīsim tā, pēc pusgada paveiksim to, un solītais ir jāpilda. Nevis pirms vēlēšanām solīt vienu, bet jau trīs mēnešus pēc vēlēšanām izlikties, ka nekas nav teikts,"  norādīja J.Binde.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu TeliaSonera (49%).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas