Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LPP/LC deputāti šogad uz Aglonu neaizbrauca

LPP/LC viens no līderiem, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers dienās, kad daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju pulcējās Aglonā uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem, palika Rīgā. Viņa dzīvesbiedre Saeimas deputāte Inese Šlesere bija devusies ārpus valsts, un A.Šleseram vajadzēja «uzņemties vecāku pienākumus, jo jaunākais dēls vēl ir pavisam mazs». Tā A.Šlesers Dienai raksturoja iemeslus, kāpēc nav varējis doties uz Aglonu.

Kad 2002.gadā A.Šlesers pieteica Latvijas Pirmo partiju, tautā to dēvēja par mācītāju partiju, jo LPP dibinātāju vidū bija mācītāji Ēriks Jēkabsons un Jānis Šmits. LPP vairāk, nekā jebkurš cits politiskais spēks, atbalstīja kristīgo baznīcu. Arī svētkos Aglonā katru gadu piedalījās plašā LPP pārstāvniecība, bet šogad tajos nevarēja vērot nevienu šīs partijas politiķi.

Saeimas deputāts Oskars Kastēns Dienai sacīja, būtu uz Aglonu aizbraucis, ja vien viņam nebūtu bijis privāts brauciens ārpus valsts tajā laikā. Biju citā Latvijas nostūrī un pildīju savus amata darbus, diemžēl nevarēju tikt, sacīja LPP/LC biedrs un mācītājs Jānis Šmits. Nav tādu spēju vienlaicīgi būt divās vietās, viņš piemetināja. J.Šmits pieļauj, ka LPP/LC pārstāvji šogad ir apmeklējuši Aglonu, taču nav bijuši tā saucamajā valdības ložā, bet atradušies dievlūdzēju vidū. Viņš uzsver, ka pats daudzos pasākumos, kurās piedalījušās augstas amatpersonas, ne vienmēr bijis kameru priekšā. Diena.lv viņš arī norādīja: “Kad politiķi tur ir, jūs uzsverat, ka LPP/LC tur bija, bet tad, kad nav, tad atkal sakiet, ka tas ir dīvaini.”

Katru gadu uz Aglonu ir devusies arī Saeimas deputāte Anta Rugāte, kura šogad palika nepamanīta. Tatutas partijas pārstāve gan norāda, ka nekad nav sēdējusi “tur augšā”, jo jābūt tur, kur var runāt ar cilvēkiem. Šogad svētkus Aglonā viņa apmeklējusi kopā ar mazmeitām un viņu maz interesējot, vai šogad Aglonā bijis mazāk vai vairāk politiķu. “Nekad neesmu saņēmusi uzaicinājumu no Aglonas svētku organizatoriem. Ja viņi tādu ložu vēlas nodalīt, tie ir bazilikas saimnieku lēmumi un piedāvājumi. Uzskatu, ka uz šādiem svētkiem nav jāaicina.”

Kārlis Šadurskis (PS), kurš iepriekš izteicies, ka apmeklēt Aglonu ir viņa dzimtas tradīcija, ko viņš turpina, to nav lauzis arī šogad. Arī viņš bijis cilvēku vidū, bet “negāju priekšā zīmēties, es braucu svētkus svinēt nevis nodarboties ar politisko aģitāciju”. Pēc viņa prognozēm politiķu netrūkšot nākamā gada svētkos, jo gaidāmas Saeimas vēlēšanas. “Nākamgad visi politiķi būs uz vietas.”

Šogad Aglonā Sakrālajā laukumā varas pārstāvjiem ierādītajās vietās līdzās Valsts prezidentam Valdim Zatleram un premjeram Valdim Dombrovskim, kuri svētkus apmeklēja kopā ar kundzēm, bija arī Saeimas deputāti Jānis Eglītis un Jānis Klaužs (TP), Sarmīte Ķikuste (JL), Staņislavs Šķesters (ZZS), Pēteris Tabūns (TB/LNNK). Šie deputāti uz Aglonu augusta vidū dodas katru gadu. J.Eglītis nevēlējās Dienai komentēt LPP/LC deputātu izvēli šogad neapmeklēt Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus. Taču J.Eglītis, kurš piedalījās piektdien gan Kristus ciešanu ceļa gājienā, gan sestdien svētku galvenajā svētajā misē, pieļāva, ka nākamajā gadā, kad svētki notiks pirms Saeimas vēlēšanās, viņš pats varētu tajos arī nepiedalīties — galvenokārt tieši tāpēc, ka daudzi politiķi tos varētu vēlēties izmantot saistībā ar vēlēšanām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas