Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

LTV un LR apvienošanu varētu uzticēt cilvēkam "no malas"

Latvijas radio (LR) un Latvijas Televīzijas (LTV) turpmākais apvienošanas process jāvirza kādam cilvēkam "no malas", kurš nebūtu saistīts ne ar Nacionālo radio un televīzijas padomi (NRTP), ne pašreizējo LR un LTV vadību. Šāds uzskats valda vismaz daļā Jaunā laika politiķu un premjera birojā. Dienai neoficiāli kļuvis zināms, ka jau ir uzrunāts kandidāts, kam ir daudzu gadu pieredze mediju biznesā, taču viņš vēl nav atbildējis, vai piekristu vadīt apvienošanas procesu.

Premjera Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne un par medijiem atbildīgās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL) apstiprina, ka sabiedrisko mediju apvienošanas process būtu jāvirza kādam cilvēkam kopā ar piesaistītiem profesionāļiem no malas, taču šajā procesā tiktu ņemts vērā arī NRTP viedoklis. I.Circene uzskata, ka jau drīzākajā laikā būtu jāatrod jaunā medija vadītājs no malas. L.Krapāne gan norāda, ka vēl pāragri runāt par jaunā medija vadītāju, galvenais, lai tiktu atrasts profesionāls menedžeris, kas spētu vadīt apvienošanas procesu.

L.Krapāne gan atsakās komentēt informāciju, ka premjera birojs jau uzrunājis kādu mediju vidē zināmu cilvēku, ko varētu piedāvāt apspriest koalīcijas partneriem. Viņa norāda, ka premjers ar viedokli varētu nākt klajā pēc divām trim nedēļām, kad būs "nofinalizējis" viedokli par "jauna un kvalitatīva sabiedriskā medija veidošanu". V.Dombrovskim arī esot ideja, kā apvienošanas procesu paātrināt.

NRTP priekšsēža vietniece Dace Buceniece šaubās, vai nepieciešams jauns apvienošanas procesa vadītājs, norādot, ka NRTP un sabiedrisko mediju vadībai, ņemot par pamatu arī auditorkompānijas priekšlikumus, ir savs skatījums par to, kā varētu notikt LTV un LR apvienošana.

JL biedru iecere gan koalīcijas partiju vidū nav pārrunāta, un par šo jautājumu pašlaik nav vienotas pozīcijas. Atbildīgās Saeimas komisijas pārstāve Ina Druviete (PS) uzskata, ka par LTV un LR apvienošanu būtu jālemj plašam speciālistu lokam, nevis tikai NRTP un sabiedrisko mediju vadībai, jo pašiem medijiem "var būt īpašas intereses, kas jāsabalansē ar sabiedrības interesēm", un "neesmu pārliecināta, ka pašreizējā NRTP spēj domāt pietiekami valstiski". Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis pēc sarunas ar LTV un LR vadītājiem secinājis, ka, pirms nav saprasts, kādās telpās strādās jaunais apvienotais medijs, par apvienošanu neesot vērts runāt.

LU lektore Ilze Šulmane uzskata, ka par LTV un LR nākotni jālemj ekspertu grupai, nevis politiķiem vai NRTP, kas arī esot politizēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas