Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mercedes-Benz zīmols svin 125 gadadienu

Pirms 125 gadiem Karls Bencs (Karl Benz) mainīja pasauli, 1886. gada 29. janvārī Berlīnes patentu valdē iesniedzot pieteikumu par"ar gāzes motoru darbināmu transportlīdzekli". Kopš tā laika _Mercedes-Benz _pieder ap 80 000 vadošo izgudrojumu patentu. 

Jubilejas gadadienā  Mercedes-Benz īpašī uzsver savu būtību – izcilības un inovācijas līderis. Šo 125 gadu laikā uzņēmums ierakstījis savu vārdu pasaules vēsturē ar revolucionārām idejām. Sākot ar pirmo, 1886. gadā Karla Benca patentēto automobili, līdz pat mūsdienu eksperimentālajam prototipam F 800 Style. Mercedes neskaitāmas reizes ir  pārdefinējis auto kvalitātes un dizaina standartus. Piemēram, 1934. gadā dzima 500 K leģendārais rodsters, kas apvieno sportiskumu ar komfortu un eleganci. S-klases limuzīni jau kopš 1978. gada ir aprīkoti ar bremžu antibloķēšanas sistēmu ABS. 

Vācijas pilsētā Štutgartē radītā zīmola jubileju atzīmēs ar vairākiem fascinējošiem pasākumiem -  pie Mercedes-Benz muzeja Štutgartē tiks demonstrēta Daimler  mākslas kolekcija; no maija līdz septembrim tiks demonstrēta izstāde ar nosaukumu Māksla & Zvaigznes & Automobiļi, kurā tiks izrādīti vairāk nekā 160 modernās un mūsdienu mākslas eksponāti, kas atspoguļo Mercedes-Benz vēsturi un automobiļu dizainu, viens no tiem – leģendārās sērijas automobilis, ko pirms 25 gadiem radīja mākslinieks Endijs Vorhols (Andy Warhol), lai atzīmētu Mercedes-Benz  100 gadu jubileju.

Mercedes-Benz  muzejs ir vienīgā vieta pasaulē, kurā ir iespējams aplūkot 125 gados radīto automobiļu vēsturi. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas