Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ministre Rozentāle atsauksies Bauskas iedzīvotāju vēlmei tikties

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) atsauksies iedzīvotāju aicinājumam un rīt tiksies ar baušķeniekiem, ministre noraida jebkādus pārmetumus par nevēlēšanos to darīt, informē Veselības ministrijas preses sekretārs.

''Esmu gatava runāt ar ikvienu iedzīvotāju gan kā sociāli aktīvu sabiedrības pārstāvi, gan kā potenciālo pacientu, skaidrojot turpmākās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu Bauskas iedzīvotājiem, jo tikai sarunās un diskusijās dzimst patiesība un tiek likvidēti nevajadzīgi pārpratumi,'' dienu pirms Bauskas apmeklējuma teica B.Rozentāle..

Trešdienas rīta pusē ministres pārstāvis vēstīja, ka B.Rozentālei, kura apmeklēs Bausku pēc pirmdienas protesta akcijas pilsētā, kur tika nosūtīta arī specvienība Alfa, atsevišķa tikšanās ar pilsētas iedzīvotājiem nav plānota. Kā Diena.lv sacīja ministrijas preses sekretārs Oskars Šneiders, "ja iedzīvotāji būs pie domes piketā, tad, protams, ministre pie iedzīvotājiem izies un skaidros Bauskas slimnīcas turpmāko nākotni un to, ka šajā iestādē arī turpmāk būs iespējams saņemt veselības pakalpojumus".

B.Rozentālei rīta pusē paredzēta tikšanās ar domes priekšsēdētāju Valdi Veipu un slimnīcas apmeklējums. B.Rozentāle uzsver, ka vizītes mērķis ir atkārtoti skaidrot slimnīcas pārveidi par aprūpes iestādi, jo šādas tikšanās jau notikušas iepriekš.

"Ar Bauskas slimnīcas valdes priekšsēdētāju Uģi Zeltiņu esmu jau pārrunājusi slimnīcas nākotni un to medicīnisko palīdzības apjomu, kāds iedzīvotājiem tiks nodrošināts - ambulatorā palīdzība, izmeklējumi, konsultācijas, slimnīcā darbosies traumpunkts un neatliekamās palīdzības brigādes punkts. Acīmredzot iepriekšējā tikšanās reizē palikušas neskaidrības, tādēļ esmu gatava tikties un skaidrot atkārtoti." 

Pagaidām dome nav saņēmusi piketa pieteikumu, Diena.lv informēja Bauskas pilsētas mērs V.Veips. Viņš nolēmis lūgt ministri B.Rozentāli tikties ar iedzīvotājiem un izskaidrot situāciju. Vai tāda tikšanās varētu notikt jau rīt, viņš atturējās teikt. Pēc viņa sacītā, domes ēkas zālē ietilpst 50 - 60 cilvēku, taču "slimnīcas jautājums interesē simtus".

Domes deputāti ceturtdien pieļauj atkārtotus nesankcionētus iedzīvotāju protestus saistībā ar Bauskas slimnīcas reorganizāciju, tā aģentūrai BNS sacīja domes pārstāve Andra Matuļenko. Viņa pauda cerību, ka tās būs miermīlīgas un likumsargiem nevajadzēs plaši iesaistīties. "Dome apzinās, ka ministrijai jau nav to zelta kalnu, ko piedāvāt, taču svarīga ir tieša, nevis pastarpināta saruna," paudusi Matuļenko.

Veselības ministre (TP) premjeram šobrīd ir neeērts cilvēks, jo viņa ir ļoti aktīva, šādu pārliecību trešdien LNT pauda Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš. “Dievs dod šādu cilvēku vairāk,” viņš sacīja.

B.Rozentāle ir saņēmusi kritiku, ka pirmdien neatrada laiku, lai tiktos ar Bauskas iedzīvotājiem, kas devās ielās protestēt pret vietējās slimnīcas slēgšanu. B.Rozentālei kritiku veltījis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Tiesībsargs Romāns Apsītis, ka ministrija atstājusi cilvēkus neziņā par savu nākotni. Veselības ministre ir ieplānojusi uz Bausku doties ceturtdien.

M.Segliņš ir pārliecināts, ka Rozentālei nekādi nevar pārmest nerunāšanu ar sabiedrību, jo viņa ārpus Rīgas dodas katru nedēļu.

“Es pats nāku no mazas pilsētas Aizputes, arī tur aizslēdza slimnīcu un, es zinu, cik nelielās pilsētās iedzīvotājiem tas ir sāpīgi. Pie tam mana mamma strādāja slimnīcā un viņa zaudēja darbu. Tāpēc Bauskas iedzīvotājus es pilnīgi saprotu, bet ir arī jāsaprot Finanšu ministrijas uzstādījums – tas ir budžets. Veselības ministrs strādā ar budžetu, kas viņam ir, un cenšas izdzīvot. Ministre patiešām ir aktīva un citreiz pat hiperaktīva. Nevajadzētu vainot ministri, kura strādā tikai trešo mēnesi, visos nāves grēkos, tas ir nepareizi.”

(papildināta ar 1. un 2.rinskopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas