Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

NA sliecas atbalstīt čekas maisu atvēršanu; ZZS un Vienotība vēl diskutēs

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK biedru vidū populārs ir viedoklis, ka sabiedrības interesēs tā dēvētie čekas maisi būtu atverami jau drīzumā, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Tuvākajā laikā politiskā spēka frakcijā varētu lemt par šo jautājumu, piebilda politiķis.

Taujāts par bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) kartotēkas nodošanu atklātībai, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA sacīja, ka ir atvērts priekšlikumiem, ko izstrādātu profesionāļi. Taujāts par atbildīgās vēsturnieku komisijas pozīciju, politiķis norādīja, ka šajā jautājumā ir arī citi viedokļi, piemēram, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pozīcija.

Pēc tam, kad dažādu jomu profesionāļi būs sagatavojuši savu piedāvājumu, ZZS par to būs atvērta diskusijām, norādīja ZZS frakcijas vadītājs.

Vienotības priekšsēdētājs Arvils Ašeradens aģentūrai LETA sacīja, ka partijas valde par šo jautājumu vēl diskutēs. Viņš skaidroja, ka šis jautājums ir saistāms ar atbildīgās vēsturnieku komisijas darbu, kuram pašlaik nav pieejami nepieciešamie līdzekļi.

Kā ziņots, saskaņā ar komisijas priekšsēdētāja Kārļa Kangera pārstāves un Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta sekretāres Martas Starostinas vēstīto aģentūrai LETA, VDK zinātniskās izpētes komisija ir nolēmusi vērsties pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, lūdzot atcelt īpašo VDK likumu un nodot čekas maisu saturu atklātībai.

Kangeris atgādina, ka komisija jau 2015. gada vienbalsīgi pieņēma lēmumu, ka vēsturiskās patiesības, vārda brīvības un sabiedrības saliedētības vārdā esot jānodrošina pilnīga un tūlītēja visu VDK dokumentu, arī SAB esošo, nodošana atklātībai un brīvai pētniecībai bez līdzšinējās diskriminācijas.

Top komentāri

mierīgi
m
Nu tagad, kad līdzīgi kā gadījumā ar godmani, čekistu pakalpeļi kartotēku iztīrījuši, var vērt tos maisus vaļā.
joška nilka
j
latvijas izlaupītāju atbalstītāji dzēš komentus
Spidola lacplese
S
Ar kadam tiesibam kaut kadi noladeti izdzimteni, kropli ir aizliegusi atvert cekas maisus, kuros tiek slepti Latvijas tautas slepkavas, latviesu tautas iznicinataji, nodeveji? Freibergisa vien par so lemumu aizliegt atvert cekas maisus ir pelnijusi publisku naves sodu, bet si noladeta zagle (meginajums nozagt Jurmala zemi, Abrenes nozagsan un tas uzdavinasana Krievijai, 7- vietigu kapa vietas nozagsana Meza kaopos...) pust dargaja Latvijas valsts dzivokli un tuprina izlaupit Latvijas valsti un apzagt nabadziba, pusbada dzivojoso latvieus tatu, sanemdama 3 500 eiro/menesi lielu pensiju un visa veida privlegijas... Nu cik ilgi vel Latvija kartibu noteiks cekisti, Latvijas valsts izlaupitaji un latviesu tautas slepkavas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas