Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neatkarīgais deputāts Putniņš cer uz opozīcijas virzītu Rīgas mēra kandidātu

Līdz šim koalīciju biežāk atbalstījušais neatkarīgais deputāts Oskars Putniņš cer uz opozīcijas virzītu mēra kandidātu, izriet no viņa sacītā aģentūrai LETA.

Putniņš ceturtdien vienojās balsojumā ar opozīciju, izsakot neuzticību Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR).

Domes sēdes laikā Putniņš solīja opozīcijai savu balsi, ja vien tā izvirzīs savu mēra amata kandidātu. Neraugoties uz to, ka opozīcija mēra amatam nevienu oficiāli neizvirzīja, politiķis tāpat balsoja par neuzticības izteikšanu Turlajam.

Aģentūrai LETA viņš skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo, matemātiski rēķinot, ārkārtas vēlēšanas, viņaprāt, nav iespējamas. "Četriniekam [Neatkarīgo deputātu frakcijai] ārkārtas vēlēšanas nav izdevīgas. Opozīcijai tas ir jāapzinās un jāpasaka, ka viņi ir gatavi virzīt savu kandidātu un Latvijas attīstībai to ir gatavi darīt. Ja viņi to neizdarīs, viņi atdos varu līdzšinējai koalīcijai, jo viņi atbalstīs jebkuru mēru, lai tikai nebūtu ārkārtas vēlēšanas," teica Putniņš.

LETA jau vēstīja, ka Turlais ceturtdien neizturēja uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu.

Neuzticību Turlajam izteica 31 deputāts - visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un Neatkarīgo deputātu frakcija, ko veido četri no Saskaņas izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Turlā palikšanu amatā atbalstīja 28 koalīcijas deputāti un opozīcijas deputāts Imants Keišs (JKP).

Keišs aģentūrai LETA atzina, ka balsojumā gribējis atturēties, nevis balsot pret, taču kļūdas pēc nospiedis nepareizo pogu. Vienlaikus Keišs pauda viedokli, ka Turlā gāšanu tik tiešām nav gribējis atbalstīt. "Uzskatu, ka viņam bija atvēlēts pārāk maz laika strādāšanai. Turklāt esmu arī pret ārkārtas vēlešanām," sacīja Keišs.

Pēc balsojuma rezultātu paziņošanas Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) izsludināja sēdes pārtraukumu un sasauca visus frakciju vadītājus uz tikšanos.

Vēlāk domes sēde turpinājās, deputātiem Burova vadībā izskatot citus kārtējās sēdes dienas kārtības jautājumus. Tai noslēdzoties, Burovs paziņoja, ka nākamā domes sēde notiks 10. jūlijā plkst.12 un novēlēja visiem priecīgus gaidāmos svētkus.

Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu.

Turlais pēc domes sēdes žurnālistiem norādīja, ka katra jauna situācija liek pieņemt jaunus lēmumus un vienmēr ir nepieciešams saglabāt veselo saprātu.

Viņš arī pauda, ka ārkārtas vēlēšanas ir politiska bezatbildība. Viņš atzina, ka dome, kas nevar pieņemt lēmumus, nevar strādāt. Taču viņš uzsvēra, ka, ja apzināti tiek veidota situācija, lai ārkārtas vēlēšanas notiktu, tad tā, viņaprāt, ir politiskā bezatbildība.

Turlais Rīgas domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts 30. maijā un īsi pēc koalīcijas šķelšanās, kad no partijas Saskaņa tika izslēgti četri deputāti, opozīcija rosināja neuzticības balsojumu Turlajam, lai pārliecinātos, vai viņš joprojām ir spējīgs nodrošināt sev vairākuma atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas