Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nemiro uzdots rast risinājumus dzīvojamā fonda jautājumā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rezolūcijā ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) ir uzdevis apzināt pašvaldību apsaimniekoto dzīvojamo ēku atbilstību drošuma prasībām un piedāvāt risinājumus situācijas uzlabošanai, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Kariņš pauda, ka gadiem nerisinātais novecojušā dzīvojamā fonda un nepietiekamo dzīvojamo platību jautājums skar lielu daļu mūsu sabiedrības. 

"Tas kavē iedzīvotāju dzīves kvalitātes, sadzīves apstākļu uzlabošanos un ir steidzami jālabo. Ekonomikas ministrijas atbildīgajām amatpersonām, ministram uzņemoties vadību, beidzot ir jānāk klajā ar risinājumiem, kas veicinātu arī mūsu tautsaimniecības attīstību," sacīja Kariņš.  

Ministru prezidents rezolūciju izdevis, balstoties uz Valsts kontroles konstatēto revīzijas ziņojumā Vai tiek izpildīti priekšnoteikumi pašvaldību pārvaldīšanā un kontrolē esošu ekspluatācijā pieņemtu ēku atbilstībai drošuma prasībām.

Kariņš sagaida, ka Ekonomikas ministrija kā būvniecības un mājokļu politikas veidotājs piedāvās, kā ilgtermiņā sakārtot dzīvojamo fondu, lai tā izmantošana atbilstu drošības prasībām un iedzīvotāju vajadzībām.

Jau vēstīts, ka dzīvojamo ēku drošība Latvijā pasliktinās un to drošības kontrole nedarbojas pietiekami labi, otrdien žurnālistiem sacīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa, informējot par Valsts kontroles revīzijā konstatēto.

"Revīzijā konstatētais rada nopietnu satraukumu. Likumi it kā ir, kontrolētāji it kā kontrolē, īpašnieki it kā uztur, bet namu stāvoklis mūsu acu priekšā pasliktinās. Ir nepieciešama valsts politika, kā šo situāciju risināt," sacīja Krūmiņa.

Viņa piebilda, ka tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju dzīvo savos vai īrētos dzīvokļos pašvaldību apsaimniekotos daudzdzīvokļu namos, no kuriem daudzi ir veselībai un dzīvībai bīstami.

Valsts kontrole pievērsās tieši daudzdzīvokļu māju uzturēšanas jautājumam, jo tās ir apmēram 1 000 000 jeb 70% no visiem Latvijas mājokļiem. Revīzijā secināts, ka kopš denacionalizācijas atbildīgās institūcijas nav veicinājušas dzīvokļu īpašnieku atbildību ne par savu mājokli, ne arī par pašu ēku - kāpņutelpām, liftiem, jumtu, balkoniem u.c. elementiem. 

 

Top komentāri

voila
v
ko gan tur var rast!? Ir vajadzīga nauda, līdzekļi, kas tika izkleķerēti pie dzīvokļu privatizācijas. Valsts veikli nogrūda visu dzīvojamo fondu uz pašvaldībām, neieguldot tā sakārtošanā ne kapeiku, pašvaldības , savukārt, uz iedzīvotājiem. Tagad meklēs "aitas", kuras varētu vēl apcirpt, jo māju tehiskais stāvoklis tiešām pats no sevis nez kāpēc neuzlabojas....
VVZ
V
Šitais nav ne p...ējs, ne karoga nesējs- ne ar OIK ko var izdarīt, ne ko citu. Tik vien spēj kā Rebenoku bāzt visos amatos, kur nu tiek klāt.
Tālis
T
Viņam uzdeva risināt OIK un iznāca čiks! KPVrullē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas