Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Neviens neapturēšot reģionu partiju startu uz Saeimu

Neviens nespēs stāties ceļā reģionālajām partijām un izjaukt to plānus ar savu sarakstu startēt Saeimas vēlēšanās, ir pārliecināts viens no Reģionu alianses līderiem Jelgavas domnieks Dainis Liepiņš. Viņš nešaubās, ka sestdien pilnsapulcē Ādažos Reģionu alianse pieņems lēmumu kopā ar Vidzemes partiju veidot politisko apvienību, kurai vēlāk pievienosies arī citas reģionālās partijas.

Lēmums par startu Saeimas vēlēšanās ir pieņemts jau sen, atgādināja Liepiņš, kurš protestē pret pēdējās dienās kultivēto mītu, ka pēc tam, kad Valmieras mērs Inesis Boķis ir nolēmis pieslieties Vienotībai, ir izjaukts Reģionu alianses plāns izveidot konkurētspējīgu sarakstu Saeimas vēlēšanās. "Boķa dēļ nav izjukusi Reģionu alianse. Viņš tiek uztaisīts par spīdekli un gaismas nesēju, bet viņš nav nekāds spīdeklis," teica Liepiņš.

Iepriekš Reģionu alianses priekšsēdis, Babītes mērs Andrejs Ence bija atzinis, ka citi pašvaldību vadītāji nav izteikuši vēlēšanos kandidēt uz Saeimu. Šaubas par Reģionu alianses iespējām labi nostartēt vēlēšanās bez spilgtiem sarakstu līderiem un nožēlu, ka reģionu partijām iecerētais neizdosies, bija izteicis Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis. 

Arī reģionālās partijas Vienoti Latvijai! līderis Ainārs Šlesers pirmdien bija krietni skeptiskāks par reģionu partiju apvienības izredzēm. Viņu tas nemaz neiepriecinot, jo šajās partijās esot daudzi Šlesera agrākie politiskie domubiedri. Tiesa, Šlesers vairs nerunāja arī par vietējo līderu apvienošanu zem paša vadītās partijas karoga, kā sākotnēji bija plānojis. Diena viņu sastapa Saeimā pēc tikšanās ar Saskaņas centra līderi Jāni Urbanoviču un varēja noprast, ka tagad Šlesers savus plānus drīzāk redz sadarbībā ar Saskaņas centru.

Uz vaicāto, kuri cilvēki būs reģionu partiju apvienības sarakstu līderi piecos vēlēšanu apgabalos, ja pašvaldību vadītāji vēlēšanās nekandidē, Liepiņš atbildēja - vispirms esot jārunā par darbības plānu un idejām, un tikai tad par personālijām. Viņš uzsvēra, ka Reģionu aliansei un Vidzemes partijai, kuru vada Rūjienas domes priekšsēdis Guntis Gladkins, kopā ir ap 200 mandāti pašvaldībās, Reģionu alianses pārstāvji vada 13 novadus, kas esot vairāk nekā Vienotībai.

"Reģionu spēki ir spiesti apvienoties, lai parādītu sabiedrībai, kā dzīvo cilvēki ārpus Rīgas. Pie varas esošie to nekad nav sapratuši, bet tagad pēkšņi sākuši interesēti," teica Liepiņš, kurš veltīja vēl virkni skarbu vārdu valdības partijām, uzskatot, ka to līderi "ir uzpucēti par valsts naudu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas