Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

NRTP konstatē likuma pārkāpumus LNT šovā "O!Kartes akadēmija"

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) saskata Radio un televīzijas likuma pārkāpumus telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) šova "O!Kartes akadēmija" 4.aprīļa programmas ierakstā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja padomes pārstāve Dārija Juškeviča.

Padome šodienas sēdē izskatīja monitoringa centra ziņojumu par LNT šova "O!Kartes akadēmija" reklāmas raidlaika atbilstību Radio un televīzijas likuma prasībām.

Monitoringa centrs, izanalizējot LNT 2010.gada 4.aprīļa programmas ierakstu, konstatēja neatdalīto reklāmu, kas ir Radio un televīzijas likuma 22.panta otrās daļas pārkāpums, jo paziņojums par maksas SMS sūtīšanu, lai varētu piedalīties automašīnas izlozē, nav atdalīts no pārējās programmas.

Padomes monitoringa centrs arī secinājis, ka ir pārsniegts atļautais reklāmas apjoms par 40 sekundēm, kas ir Radio un televīzijas likuma 21.panta otrās daļas pārkāpums.

Padome nolēma ierosināt administratīvo lietvedību.

Šodienas sēdē padome izskatīja arī SIA "Izdevniecības nams Petit" iesniegumus, kuros norādīts, ka SIA "Novoe Radio" programmā "Novoe Radio" ir izplatījusi nepatiesas un apmelojošas ziņas par izdevniecību un tās vadītāju Alekseju Šeiņinu.

Pārbaudot programmas ierakstus, konstatēts Radio un televīzijas likuma 17.panta otrās daļas pārkāpums. Padome nolēma ierosināt administratīvo lietvedību.

Padome arī veica vairāku apraides atļauju un retranslācijas atļauju pārreģistrāciju - "Vidusdaugavas televīzijai", "TV Vidzemei", "Latgales reģionālajai televīzijai", radio raidorganizācijai "Alise plus" un radio raidorganizācijai "Radio Liepāja".

Vēl tika izsniegta speciālā kabeļtelevīzijas licence SIA "Ditel TV", kas darbosies Rīgā, un apraides atļauja SIA "TV Kurzeme", kas darbosies Liepājas kabeļtīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas