Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

"Oligarhu lieta": Šlesera jurists ar jautājumiem par nesavtīgumu aicina vērsties pie paša Šlesera

Ekspolitiķa Aināra Šlesera jurists otrdien tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē aicināja deputātus Šleseram pašam pavaicāt, vai interese par dažādiem uzņēmumiem bija nesavtīga. Ivars Gulbis apstiprināja, ka joprojām sniedz juridiskos pakalpojumus Šleseram.

Atbildot uz komisijas deputāta Andreja Judina (Par!/Vienotība) un komisijas priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas (NSL) jautājumiem saistībā ar to, ka Šleseram varētu būtu piederējušas kādas neatklātas daļas SIA Rīgas Tirdzniecības ostā un ka tās vēlāk legalizētas, Gulbis norādīja, ka viņa rīcībā nav informācijas par to.

Atbildot uz Judina jautājumiem saistībā ar to, ka Šlesers viesnīcā Rīdzene notikušajās sarunās pieminējis konkrētus uzņēmumus, Gulbis norādīja, ka ekspolitiķis dažkārt dedzībā aizsteidzas priekšā klausītājam, līdz ar to ne vienmēr var izsekot sacītajam.

Uz jautājumu, kāpēc Šleseru interesējusi svešu uzņēmumu darbība, ko "oligarhu sarunās" esot minējis ekspolitiķis, Gulbis atbildēja, ka tā ir apsveicama interese, jo "ostas nav pēdējā vietā" starp nozarēm. Tāpat šāda Šlesera interese izrietēja no tā, ka ekspolitiķis jau bija darbojies uzņēmējdarbības jomā, pauda advokāts.

No deputāta puses taujāts, vai tā bija nesavtīga interese, jurists norādīja, ka viņam grūti uz to atbildēt un ka viņš nebūs soģis šajā jautājumā. Droši vien labāk pašam Šleseram prasīt par savtīgumu vai nesavtīgumu, sacīja jurists.

Gulbis tika iztaujāts arī par vairākiem citiem jautājumiem, tajā skaitā par daļēju atteikšanos liecināt kriminālprocesā.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21. jūlijā.

Viesnīcā Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā "oligarhu lietā", kas tika ierosināta 2011. gadā.

Jau vēstīts, ka "oligarhu lietas" kontekstā savstarpēja apmainīšanās ar pārmetumiem notiek arī Šlesera un eksprezidenta Valda Zatlera starpā, kur pirmais apgalvo, ka Zatlers neilgi pirms paziņojuma par Saeimas atlaišanu vērsies ar lūgumu pēc Šlesera atbalsta pārvēlēšanai amatā, tostarp esot pat "pielīdis, apsveicot ar bērna piedzimšanu", savukārt Zatlers noliedz, ka būtu Šleseram lūdzis atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas