Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Olšteina vietā Saeimā nāks Madars Lasmanis

Mandātu nolikušā Vienotības deputāta Klāva Olšteina (Vienotība) vietā Saeimā nāks Madars Lasmanis, informēja apvienības Vienotība Saeimas frakcijas pārstāve Laila Timrota.

Lasmanis ir piekritis kļūt par parlamentārieti, lai gan 23.jūlijā gaidāma tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu. Iesniegumu par deputāta mandāta pieņemšanu Lasmanis varētu iesniegt nākamajā nedēļā.

Jau ziņots, ka Olšteins Saeimā tika ievēlēts no Zemgales vēlēšanu apgabala un viņa vietā kā nākamajam būtu jāstājas Jānim Reiram, taču Reirs jau darbojas parlamentā ar pagaidu mandātu, tādējādi Reirs iegūs tā saukto cieto mandātu.

Nākamais sarakstā ir tagadējais ekonomikas ministra Arta Kampara ("Vienotība") padomnieks Madars Lasmanis. Viņš bija 9.Saeimas deputāts un startēja arī 10.Saeimas vēlēšanās no "Vienotības" saraksta, taču parlamentā neiekļuva.

Lasmanis iepriekš atzina, ka tas ir grūts jautājums, vai viņš strādās parlamentā, jo gaidāms referendums par Saeimas atlaišanu.

Olšteins no mandāta atteicās pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, protestējot pret to, kā vēlēšanas notika. Līdz ar atteikšanos no Saeimas deputāta mandāta viņš pamet arī Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas