Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Paēdušai Latvijai" kartupeļu talka pulcē vairāk nekā 140 dalībniekus

Kartupeļu talkā, kas sestdien notika Jelgavas rajona Līvbērzes pagasta zemnieku saimniecībā _Ozoliņi _labdarības projekta Paēdušai Latvijai ietvaros, piedalījās vairāk nekā 140 dalībnieki, informēja talkas rīkotāji. Dalībnieku vidū arī grupa Eolika.

Talka tiek rīkota, ka lai palīdzētu ekonomiskās krīzes skartajām ģimenēm. Kā norāda rīkotāji, vairākas zemnieku saimniecības jau līdz šim aktīvi iesaistījušās ekonomiskās krīzes skarto ģimeņu atbalstīšanā, ziedojot gan kartupeļus, gan burkānus, gan arī citus dārzeņus.Maijā kartupeļi tiek stādīti Alūksnes novada Ziemera pagasta zemnieku saimniecībā Polieši, kur palīdzību saņems 12 ģimenes. Apes novada Gaujienas pagasta zemnieku saimniecībā Oliņas savu zemi kartupeļu stādīšanai piešķīris Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Dandens, bet sēklas ziedojuši vietējie iedzīvotāji. Iekopjot šo zemi un stādot dārzeņus, palīdzību varēs saņemt trīs ģimenes. Grobiņas novada Grobiņas pagastā zemi nepilnu piecu hektāru apmērā piešķīris domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, sēklas iegādātas ar Liepājas pašvaldības atbalstu, kas palīdzēs talciniekiem arī ar tehniku. Vēl vairākas talkas notiks arī Talsu un Valmieras novados.

Pārtikas banka Paēdušai Latvijai ir labdarības portāla Ziedot.lv projekts, kas sniedz atbalstu krīzes skarto ģimeņu nodrošināšanā ar pārtiku. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts.

Paēdušai Latvijai vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā, un šajā pakā ir putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas