Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta - Semināru par tiesu praksi parādu piedziņu lietās gatavojas pasniegt tiesnese

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Agita Dmitrenoka 31. jūlijā gatavojas vadīt firmas _Merkurijs _organizētu semināru Tiesu prakse parādsaistību un strīdu izskatīšanā – praktiskās situācijas un tipiskās kļūdas. Uzņēmumā kāda sieviete _Latvijas Radio _skaidrojusi, ka seminārā tikšot skaidrots, kā uzvarēt tiesas procesos. Interešu konfliktu tiesnešu ētikas komisijas vadītājs Visvaldis Sprudzāns nesaskata, norādot, ka informēt par likumdošanas piemērošanas praksi ir tiesnešu pienākums, tomēr gadījumā, ja komisijā kāds vērsīsies ar iesniegumu, tā gatava to izvērtēt.

"Viņa tur vairāk stāstīs par visiem tiesas procesiem. [..] Viņa ir teikusi, ka tur būs, kā pareizi noformēt dokumentus un kā tiesā pareizi uzvesties, lai vinnētu to procesu. No tāda viedokļa šis seminārs tiek gatavots," telefonsarunā ar Latvijas Radio žurnālistu skaidro Merkurijs darbiniece. Pašas tiesneses skaidrojumu nav izdevies noskaidrot, jo viņa līdz augusta vidum ir atvaļinājumā. Aizbildinoties ar atvaļinājumu šo gadījumu nevēlējās komentēt arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Viņš norādīja, ka lekciju lasīšana tiesnešiem ir vienīgalais legālais ienākumu gūšanas veids, taču atturējās spriest par konkrētu gadījumu.

Savukārt V. Sprudzāns nesaskata bažas, ka šādā veidā tiesneši apzināti palīdz kādai no pusēm uzvarēt tiesas procesā. "Tiesnesim būtu arī zināmā mērā jāpopularizē likumu zināšana, varētu teikt, ka tā ir arī viņa misija," norāda V. Sprudzāns. Tomēr Latvijas Kredītņēmēju apvienība uzskata, ka interešu konflikts pastāv, tāpēc nosūtījusi lūgumu tieslietu ministram, Augstākās tiesas priekšsēdētājam, Tiesnešu disciplinārkolēģijai un Tiesnešu ētikas komisijai, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izvērtēt iespējamo interešu konfliktu un tiesneša ētikas pārkāpumu, kas var rasties, praktizējošai tiesnesei vadot semināru.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas