Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta - Valdība atsauc Pilsonības likuma grozījumus

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) otrdien nosūtījis Saeimai vēstuli, kurā atsauc 2010. gada valsts budžeta likumprojektu pavadošajā paketē iekļautos Pilsonības likuma grozījumus.

Par šādu V. Dombrovska vēstuli Saeimas deputātus šodien parlamenta ārkārtas sēdes sākumā informēja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība). Pēc tam minētais likumprojekts no sēdes darba kārtības izslēgts.

Aģentūrai LETA iekšlietu ministre Linda Mūrniece skaidro, ka viņas vadītā ministrija izpētījusi, ka vienīgais iemesls Pilsonības likuma "atvēršanai" bijusi vārdu "Naturalizācijas pārvalde" aizstāšana ar vārdiem "Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde" (PMLP). Reformu iespējams īstenot, arī nemainot NP nosaukumu, bet izveidojot to kā PMLP struktūrvienību, norāda Mūrniece. "Tā doma ir tāda, ka PMLP mēs veidojam, visticamāk, departamentu, saglabājot nosaukumu "Naturalizācijas pārvalde". Tā būs kā PMLP struktūrvienība," aģentūrai LETA skaidroja iekšlietu ministre.

Diena jau iepriekš rakstīja, ka nepieciešamība atvērt Pilsonības likumu, lai nodotu Naturalizācijas pārvaldes (NP) funkcijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, draudēja uzjundīt politiskas kaislības par jautājumu, vai Latvijā tiks saglabāts nepilsoņa statuss. Ar NP reorganizāciju nesaistītus priekšlikumus grozījumiem likumā gatavojās iesniegt gan kreisi orientētās partijas, gan viņu tradicionālie pretinieki tēvzemieši.

(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas