Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (14:17) - Sprūdžs: Manā vietā būs jānāk jaunam ministram

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) tomēr nepārdomās lēmumu par aiziešanu no amata 1.decembrī, piektdien žurnālistiem apstiprināja ministrs. 

Uz jautājumu, vai ir iespējams, ka Sprūdžs turpina darbu arī pēc 1.decembra, viņš atbildēja: "Esmu iesniedzis demisijas rakstu, premjers to ir pieņēmis un izdevis rīkojumu. 1.decembrī manā vietā būs jānāk jaunajam ministram," sacīja Sprūdžs. 

Sprūdžs (Reformu partija) lēmumu nevis demisionēt uzreiz, bet pieteikt atlikto demisiju līdz 1.decembrim vērtē kā pareizu. Piektdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka "pašlaik detaļās varbūt neiesim", taču uz jautājumu, vai viņš varētu pārdomāt un ministra amatā tomēr palikt, atbildēja, ka "viss ir iespējams" un vispirms jānodzīvo līdz nosauktajam demisijas laikam. Pagaidām spēkā ir viņa demisijas pieteikums un premjera rīkojums to pieņemt. Savukārt par potenciālo pēcteci vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā jāvaicā Reformu partijas vadībai.

Sprūdža preses sekretāre Maija Pētermane, lūgta komentēt šos neskaidros ministra izteikumus, portālam Diena.lv ne apstiprināja, ne noliedza iespēju, ka Sprūdžs varētu palikt amatā. Neko sīkāk par ministra nākotnes plāniem viņa nekomentēja, uzsverot, ka pašlaik viņš turpina darbu.

Kā galvenos darbus, kurus turpināt līdz 1.decembrim, Sprūdžs nosauca deputātu skaita mazināšanu pašvaldībās, referendumu rīkošanu pašvaldībās, kā arī topošus likumprojektus par depozītu sistēmas ieviešanu dzērienu iepakojumiem. Savukārt no paveiktajiem darbiem viņš kā galveno uzsvēra budžeta pieņemšanu "ar lielu likumprojektu paketi" par būvgružu uzskaites sistēmas sakārtošana, nodokli hidroelektrosatacijām un citiem jautājumiem.

Turpretī kā neizdošanos viņš atzina rosinājumu ieviest dabas resursu nodokli reklāmas materiāliem, tostarp partiju avīzēm, ko Saeimā neatbalstīja neviens deputāts.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) 5.septembrī pieņēma Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz 1.decembrim.

Sprūdžs savu lēmumu demisionēt vasaras beigās skaidroja ar to, ka "savu turpmāko profesionālo darbību nesaistu ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa. Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ".

Neoficiāli izskanējis, ka no trim kandidātiem uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu Reformu partijas valde varētu izvēlēties virzīt Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Zandu Kalniņu-Lukaševicu.

Papildināts ar pirmajām divām rindkopām 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas