Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Partiju LPP/LC turpinās vadīt Šlesers

Sestdien Mazajā ģildē notikušajā partijas LPP/LC kongresā par partijas vadītāju tika ievēlēts Saeimas deputāts Ainārs Šlesers.

Sestdien viņa kandidatūru partijas priekšsēdētāja amatam atklātā balsojumā, atbalstīja praktiski visi LPP/LC kongresa delegāti, lai gan viņš bija vienīgais kandidāts uz partijas priekšsēdētāja amatu, kuru biju izvirzījušas aptuveni 80% partijas reģionālo nodaļu.

Uzrunājot kongresa delegātus Šlesers uzvēra, ka LPP/LC ģenerālsekretāra amatā vēlas redzēt Saeimas deputātu Andri Bērziņu, kurš būs atbildīgs par partijas gatavošanos nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Pēc ievēlēšanas Šlesers savu uzrunu noslēdza ar aicinājumu arī pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām LPP/LC saglabāt varu pilsētās, kuras tā vada patlaban, kā arī pārņemt varu vairākās citās pašvaldībās un arī pēc tam valstī kopumā.

LPP/LC kongresā tika runāt arī par apvienības Par labu Latviju (PLL) pieticīgo startu 10.Saeimas vēlēšanās, kurās LPP/LC startēja kopā ar Tautas partiju (TP) un vairākām reģionālajām partijām.

Ilmārs Vecvanags pauda viedokli, ka TP bija neveiksmīgi izvēlēts partneris, jo vēlētājiem "oranžo atrašanās pie varas bija tā "pieriebusies", ka viņi nevēlējās PLL redzēt parlamentā."

Kongresā vairākkārt tika uzsvērts, ka PLL kā vienotam politiskajam spēkam nav nākotnes.

Vairāki delegāti pauda satraukumu, ka LPP/LC reitings patlaban ir tikai 0,8 procentpunkti, taču vienīgi Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis mierināja partijas biedrus, ka "reitingi bieži vien ir mehāniski veidoti, savukārt politologi, kas skeptiski izsakās par LPP/LC nākotni esot "slēgti citu partiju biedri"."

LPP/LC rindās patlaban ir 3625 biedri, uz LPP/LC 6.kongresu bija izvirzīti 314 delegāti no kuriem kongresa darbā piedalījās 272 delegāti.

Jau ziņots, ka kongresā tika diskutēts par politiskajām un ekonomiskajām aktualitātēm valstī un par partijas LPP/LC nākotnes uzdevumiem.

Ar situācijas analīzi uzstājās LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, apvienības Par labu Latviju Saeimas frakcijas vadītāja vietniece Rita Strode, Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis un partijas reģionālie līderi.

Kongresā tiks pārvēlētas arī partijas amatpersonas - LPP/LC priekšsēdētājs un valde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas