Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasākumiem Aglonā no valsts budžeta atvēlēs 78 000 latus

Lai gan saskaņā ar reliģiskās organizācijas _Aglonas bazilikas draudze _aprēķiniem Aglonas svētku sagatavošanai un norisei nepieciešams finansējums no valsts budžeta 197 315 latu apmērā, rīcības komiteja par pamatotu atzinusi finansējuma piešķiršanu 78 432 latu apmērā, informē Tieslietu ministrija (TM), kuras izstrādāto attiecīgo rīkojumu otrdien pieņēma valdība.

Rīcības komiteja, izvērtējot tāmes pozīcijas, vienojusies, ka šogad tiks atbalstītas tās pašas tāmes pozīcijas, kas pērn, turklāt atbalstītās tāmes pozīcijas summas palielināšana būs pieļaujama tikai gadījumā, ja to paredz  normatīvie akti.

No kopējās summas 19 766 lati paredzēti TM pamatbudžeta programmā "Valsts nozīmes pasākumu norises nodrošināšana starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā", savukārt Finanšu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jāpiešķir 58 666 latu. No tiem otrdien Iekšlietu ministrijai tika piešķirts 17 661 lats, TM - 13 323 lati, Veselības ministrijai - 27 304 lati, Zemkopības ministrijai - 378 lati. Ministrijām piešķirtie līdzekļi tiks tērēti drošības un kārtības, neatliekamās palīdzības, sadzīves apstākļu nodrošināšanai.

TM norāda, ka šogad Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki iekrīt nedēļas nogalē – no 12. līdz 15.augustam, kas rada papildu risku, ka svētkus apmeklēs par aptuveni 30% cilvēku vairāk nekā iepriekšējos gados. Līdz ar to iesaistītajām institūcijām – Valsts policijai, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Veselības inspekcijai un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam – būs jānodrošina valsts nozīmes pasākumu drošība, rēķinoties ar iespējamiem papildu riskiem.

Valdība otrdien arī pieņēmusi kārtību, kādā tiek noteikti valsts nozīmes pasākumi Aglonas svētvietā, kā arī nodrošināta to norise un finansēšana. Noteikumi paredz jaunu finansēšanas kārtību, proti, iesaistīto institūciju – Iekšlietu, Zemkopības un Veselības ministriju – izdevumi, kas rodas, organizējot svētku norisi un nodrošinot to drošību, kas līdz šim nav bijuši iestrādāti institūciju budžetā, un jautājums par papildu līdzekļu piešķiršanu būs risināms, sasaistot to kopā ar budžeta veidošanas procesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas