Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Piesaka jaunas partijas dibināšanu, tajā arī savulaik politikai pietuvinātas personas

20 cilvēku grupa, kuru vidū ir gan rakstnieks, gan mācībspēki, gan arī sabiedrisko attiecību speciālisti, izplatījuši uzsaukumu dibināt jaunu partiju ar nosaukumu Pēdējā partija, kuras lozungs ir "Nezinu. Neesmu izlēmis". Domubiedri cer līdz 3. augustam savākt nepieciešamos 200 parakstus, lai reģistrētu partiju un iesniegtu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanās.

Aicinājumu parakstījuši gan mūzikas nozares pārstāvji Bogdans Tarans, Roberts Gobziņš, pasniedzēji Viesturs Celmiņš un Jurģis Šķilters, tāpat arī e-bibliotēkas veidotājs Edmunds Vanags, rakstnieks Pauls Bankovskis un citi. Sarakstā vieni no pirmajiem gan ir ar politiku iepriekš cieši saistītas personas. Piemēram, Kaspars Rolšteins savulaik bija viens no Sabiedrība par vārda brīvību dibinātājiem. Biedrība pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām izvietoja medijos slavinošas reklāmas par Tautas partiju (TP), ko sabiedrībā iesauca par pozitīvisma kampaņu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šīs reklāmas ieskaitīja TP tēriņos, par šo lietu vēl joprojām notiek tiesāšanās, tiesas materiālos figurē arī K. Rolšteina vārds.

“Man ir noriebies tas, kas šobrīd notiek valstī,” savu nodomu atkārtoti iesaistīties politikā šobrīd skaidro K. Rolšteins. Viņš atzīst, ka iepriekš daudz ko darījis reklāmas jomā, "bet tagad jau nevienai no partijām nemaz nav ideoloģijas". Ar šīs partijas dibināšanu viņš saskata iespēju diskutēt.

Tāpat uzsaukumu autoru vidū ir Gints Knoks, kurš uz politiskās skatuves uznāca līdz ar Aigara Štokenberga iniciēto biedrību Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij. Pirms tam viņš vadīja reklāmas kampaņu Zaļo un zemnieku savienībai, taču ar partijām viņu saistījušas ne tikai profesionālas darbības, bet arī politiskas – savulaik viņš bija partijas Sabiedrība citai politikai valdes loceklis. Viņš bija viens no tiem, kas izloloja pretrunīgi vērtēto ideju par himnas dziedāšanu reklāmas klipā ar aicinājumu parakstīties par pensiju likuma grozījumiem, liecina laikraksta Diena arhīvs. Tagad jaunas partijas dibināšanu viņš skaidro ar izvēles iespēju veidot jaunu partiju, "nevis kandidātu sarakstā izvēloties starp sliktu un sliktu”.

Partijas loģiski politiskajā traktātā jeb programmā minēti visdažādākie solījumi - gan aizliedzot jebkādas priekšvēlēšanu reklāmas, gan Saeimas vēlēšanās vēlētājam piešķirot tik balsis, cik viņam/viņai ir nepilngadīgu bērnu, tāpat studentam, kas studējis par budžeta līdzekļiem, pēc augstskolas beigšanas būtu vismaz trīs gadus ir jānostrādā Latvijā, arī būtu jāapsver militāro katedru ieviešana valsts universitātēs. Domubiedri rosina arī cietumus padarīt par plaša profila rūpnīcām, "dodot privātajiem uzņēmējiem iespēju outsorsēt ražošanu", bet katru mēnesi valstij būtu jārīko izloze - Nacionālā loterija - Latvijas iedzīvotājiem, kas paliek dzīvot Latvijā, kur desmit  cilvēki ik mēnesi laimē 3000 latu katrs.

Partijas programmā minēti vairāki aicinājumi samazināt nodokļus un palielināt finansējumu atsevišķām nozarēm, bet nav runāts par budžeta ienākumu palielināšanu. Vienīgi izskan ierosinājums palielināt sociālās iemaksas, ja persona izvēlas valsts nodrošinātu veselības apdrošināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas