Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Politiķi Ģirģeni izstājušies no PCL un iecerējuši dibināt jaunu partiju

Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens izstājies no partijas Par cilvēcīgu Latviju (PCL) jeb KPV LV Saeimas frakcijas, aģentūrai LETA apstiprināja politiķis.

Arī viņa brālis, bijušas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens izstājies no PCL.

Abi politiķi iecerējuši veidot jaunu partiju, par ko sīkāka informācija sekošot pēc dažām nedēļām, pastāstīja Kaspars Ģirģens. Deputāts prognozēja, ka topošajai partijai būs nepieciešamais vismaz 200 biedru skaits tās dibināšanai.

Paziņojumā presei politiķi norāda, ka sabiedrība sagaida godīgu un profesionālu alternatīvu "drošākai rītdienai", tāpēc tiks veidota spēcīga opozīcija esošajam valdības kursam.

"Redzam, ka sabiedrība vēlas tādu politisko spēku, kas piedāvātu atklātu, godīgu politiku, kas nepieļauj sabiedrības noslāņošanos, šķelšanu un valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Jāturpina darbs pie mūsdienīgas nodokļu politikas, lai iedzīvotājiem un uzņēmējiem nodokļi ne tikai būtu samaksājami, bet paliktu pāri līdzekļi kapitāla uzkrāšanai, dzīves kvalitātes celšanai," pauž bijušais iekšlietu ministrs.

Sandis Ģirģens uzsver, ka topošā partija atbalstīs jaunu uzņēmumu veidošanos, strādās pie tiesiskuma sakārtošanas un valsts iekšējās drošības stiprināšanas. Tāpat politiķi uzsver nepieciešamību mazināt korupciju valsts pārvaldē.

Bijušais ministrs norāda, ka vairākās sfērās ir dažādas problēmas, savukārt veiktās reformas ir formālas ar nopietniem loģikas trūkumiem.

"Tāpēc esam nolēmuši veidot jaunu politisko partiju ar cilvēkiem, kas orientēti uz darba rezultātu un dzīvē jau kaut ko sasnieguši, kā arī uzkrājuši zināšanas, pieredzi. Mēs redzam pēc sabiedrības attieksmi, ka nepieciešama spēcīga alternatīva esošajam valdības kursam," uzsver Sandis Ģirģens.

Vaicāts par tālāko darbību Saeimā, Kaspars Ģirģens norādīja, ka sadarbība opozīcijas līmenī turpinās. Piemēram, ja tiks pieņemts likumprojekts par tiesībām atlaist no darba nevakcinētos, tad opozīcijai būs jākoordinējas 34 balsu savākšanā, lai virzītos uz likumprojekta nodošanu izlemšanai referendumā.

Kaspars Ģirģens turpmāk strādās kā pie frakcijām nepiederošs deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas