Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgā avārijā iekļūst, iespējams, iereibis ātrās palīdzības vadītājs

Trešdien Rīgā, Miera un Senču ielas krustojumā, avārijā iekļuva ātrās palīdzības automašīna. 

Kā portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš, avārija notika ap pulksten desmitiem Miera un Senču ielas krustojumā. Avārijas brīdī mašīnā nebija pacientu, un negadījumā vieglas traumas guva brigādes ārsta palīgs un pats autovadītājs. Ātrās palīdzības autovadītājam netika konstatēts alkohola reibums, uzsvēra Bērziņš. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša portālam Diena.lv gan skaidroja ko citu. Pēc Bukšas teiktā ātrās palīdzības auto vadītājs ir bijis alkohola reibumā, un slimnīcā veiktajās analīzēs viņam konstatēta vairāk nekā viena promile alkohola.

Patlaban ir ierosināta dienesta pārbaude un uz pārbaudes laiku no amata pienākumiem atstādināts arī NMP dienesta konkrētās brigādes vadītājs, brigāžu vadības dispečers un par brigādi atbildīgās apakšstacijas vadītāja, kuri līdz ar autobāzēs vadību bija tieši atbildīgi par to, lai savlaicīgi konstatētu autovadītāja alkohola reibumu un nepieļautu viņa sēšanos pie stūres.

“Esam uzsākuši iekšējo dienesta pārbaudi, lai izvērtētu visu notikumā iesaistīto atbildību un pilnībā izskaustu šādu situāciju risku turpmāk. Tāpat jau esam tikušies ar Rīgas sanitārā transporta autobāzes vadību, lai izvērtētu tajā esošo sistēmu – kādā veidā autobāzes darbiniekiem-specializētā transportlīdzekļa autovadītājiem tiek nodrošinātas pārbaudes pirms darbdienas uzsākšanas. Autobāzes vadība ir apliecinājusi, ka arī viņi ir uzsākuši iekšējo pārbaudi un negadījumā iesaistītais šoferis tiks atstādināts no darba,” skaidroja Bukša.

Lai pastiprinātu autovadītāju kontroles sistēmu, dienestā šobrīd visas brigāžu automašīnas tiek aprīkotas arī ar alkometriem. Alkometri jau ir uzstādīti Vidzemes reģiona brigāžu mašīnās un līdz maijam alkometri būs nodrošināti arī pārējo reģionu brigādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas