Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas ūdens plāno ražot dzeramo ūdeni pudelēs

Rīgas ūdens (RŪ), lai lūgtu papildus ienākumus, tuvāko divu gadu laikā plāno sākt ražot fasētu dzeramo ūdeni pudelēs, portālu Diena.lv informēja RŪ pārstāve Signe Dreijere. "Ūdensvada tīkli Rīgas pilsētā ir vairāk nekā 1 300 kilometru gari. Tie ir jāuztur arī tad, ja ūdens patēriņš samazinās. Tomēr, samazinoties patēriņam, mēs saņemam mazāk naudas par ūdeni, tātad mazāk naudas paliek, lai tīklus remontētu vai paplašinātu. Tas ir viens no veidiem, kur iegūt līdzekļus, lai nevajadzētu palielināt tarifu," skaidro S. Dreijere.

No 1996.gada RŪ sistēmā realizētā ūdens apjoms ir krities divkārši - no 80 miljoniem kubikmetru līdz nedaudz zem 40 - pērn.

RŪ iegūst ūdeni no dziļurbumiem, kas atrodas Baltezera Zaķumuižas teritorijā. "Tas ir priežu sils daudzu hektāru platībā, kur atrodas dziļurbumi. Mazā Baltezera krastā atrodas sūkņu stacija, kas savāktos pazemes ūdeņus tālāk pumpē pa cauruļvadiem uz Rīgu. Pašlaik veikalos nopērkamais Zaķumuižas ūdens arī nāk no Rīgas pilsētas iznomāta urbuma. Ūdens ieguves vieta ir viena un kāpēc gan lai mūsu uzņēmums pats nepievērstos fasētu ūdens pudeļu ražošanai?" retoriski jautā uzņēmuma pārstāve.

Kad Rīgas dome nolems, RŪ dibinās meitas uzņēmumu - ražotni fasēta ūdens pudeļu ražošanai. S. Dreijere lēš, ka tas varētu notikt tuvāko divu gadu laikā.

Pilsētas ūdensapgādes uzņēmums varētu dibināt meitas uzņēmumu, lai dzeramais ūdens nonāktu līdz veikalu plauktiem. Pilsētas vicemērs Andris Ameriks atzīst, ka pilsētai jāmeklē alternatīvi ieņēmumu avoti, lai, pieaugot infrastruktūras uzturēšanas izmaksām, nebūtu jāceļ ūdens tarifs, ziņo Latvijas radio.

Var teikt, ka, sapildītu pudelēs, varēs nopirkt to pašu ūdeni, kas rīdziniekiem tek pa krānu, jo dzeramo ūdeni plānots iegūt no Mazā Baltezers sūkņu stacijas urbumiem, no kurienes patlaban ūdeni saņem puse rīdzinieku, norāda A.Ameriks. RŪ pārstāvji vienmēr ir apgalvojuši, ka krāna ūdens ir dzerams nevārīts.

Pārtikas un veterinārā dienesta informācija liecina, ka Latvijā reģistrēti 45 fasētā ūdens ražotāji. Trīs no tiem iegūst un ražo dabīgo minerālūdeni, pārējie piedāvā- avota ūdeni un dzeramo ūdeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas