Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rolšteins nekandidējot, lai "citiem nerastos morāla rakstura iebildumi"

Pēdējās partijas (PP) deputātu kandidātu sarakstā nav redzami vairāki no sākotnējiem aktīvistiem. Viņu vidū arī sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Rolšteins un rakstnieks Pauls Bankovskis. "Katram ir sava motivācija, tomēr galvenokārt tas ir saistīts ar profesionālo darbību," neiesaistīšanās iemeslus min partijas priekšsēdētājs Gints Knoks, kurš savas iespējas vēlēšanās vērtē diezgan augstu un dažādās runas par partijas izveidošanas iemesliem skaidro ar konkurentu nepārliecīnātību.

"Tas nebija mans mērķis," nekandidēšanu Diena.lv atturīgi skaidroja P.Bankovskis. Partijas dibināšanā viņš iesaistījies intereses pēc, jo neviena cita neko tādu neesot piedāvājusi. Savukārt G.Knoks par rakstnieka neiesaistīšanās iemesliem saka: "Viņš strādā žurnālā Ir, tādēļ nemaz nevarētu kandidēt vēlēšanās."

Viens no aktīvākajiem partijas veidotājiem K.Rolšteins nekandidējot, "lai citiem nerastos aizdomas un morāla rakstura iebildumi". Vaicāts, vai bijušas bažas par partijas tēla sabojāšanu, viņš atbild: "Ko tad tur var sabojāt? Visi tāpat zina, ka esmu iesaistīts partijas dibināšanā. Pēc tam varbūt sāktos dažādas apsaukāšanās."

K.Rolšteins savulaik bija dibinātāju vidū Sabiedrībai par vārda brīvību, kas pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām izvietoja medijos slavinošas reklāmas par Tautas partiju (TP) jeb īstenoja tā dēvēto pozitīvisma kampaņu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šīs reklāmas ieskaitīja TP tēriņos.

Izskanējušo viedokli, ka PP izvedota, lai atņemtu balsis politiskajai apvienībai Vienotība, K.Rolšteins uzskata par "pilnīgām muļķībām". "Drīzāk mēs varētu palielināt to vēlētāju skaitu, kuri iepriekš biju domājuši pretēji un nebija plānojuši iet balsot. Lielāks drauds mēs varētu būt Par labu Latviju piecu procentu barjeras pārvarēšanā. Vienotībai balsis tiešā veidā nenoņemam," viņš saka.

Savukārt G.Knoks stāsta, ka esot dzirdējis kopumā trīs versijas par PP izveidošanu. Viena no tām – PP varētu parādīt, ka vēl kāds izturas labi pret krievvalodīgajiem, tādējādi atņemot balsis Saskaņas centram (SC). Otra - par centieniem izkonkurēt PLL balsis, ko minēja arī K.Rolšteins. Trešā versija esot par Vienotības izkonkurēšanu. "Tas viss parāda, ka citas partijas jūtas vājākas piedāvājuma un komunikācijas ziņā. Tomēr visiem derētu ielāgot, ka neviena balss vēl nav saskaitīta un viss būs skaidrs, tikai tās saskaitot," uzskata PP līderis.

PP izredzes G.Knoks vērtē diezgan augstu, jo tā spējot uzrunāt cilvēkus, kam līdz šim nebija par ko balsot. "Mēs neizliekamies, un vēlētāji sajūt, ka domājam savādāk," viņš uzskata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas