Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rozentāle: ne man vienai jācīnās par finansējumu

“Man arī cilvēki ir jautājuši – vai mēs tagad visi nomirsim? Nē, tas ka tur [aprūpes slimnīcās] ir neatliekamā palīdzība, ir 24 stundu aprūpes slimnīca un traumpunkts, tas nodrošinās neatliekamo palīdzību,” intervijā LNT pirms ceturtdien plānotās sarunas ar premjeru Valdi Dombrovski un vizītes Bauskā, kur pirmdien iedzīvotāji izgāja plašā protesta akcijā pret slimnīcas slēgšanu, sacīja nozares ministre Baiba Rozentāle (TP).

Viņa skaidroja, ka tas ir jautājums par neatliekamo palīdzību un Latvijā nepieciešams palielināt brigāžu skaits. Tas cilvēkiem dotu drošības sajūtu, ir pārliecināta ministre. Taču B.Rozentāle pauda pārsteigumu, kāpēc veselu mēnesi nevar pieņemt lēmumu par Katastrofas medicīnas centra operatīvā tranporta nodošanu. Tā rezultātā tiktu atvērti vairāk punktu, lai pietuvinātu iedzīvotājiem neatliekamo palīdzību.

Veselības ministre aicināja pašvaldību vadītājus “cīnīties kopā ar viņu” par lielāku finansējumu.

“Ne man vienai jācīnās par veselības nozari. Par ko es tagad cīnos? Par mūsu Latvijas iedzīvotājiem. Kad runājam par naudu, pašvaldību vadītāji sadalās divās grupās – vieni, kuriem ir lielās slimnīcas, viņi atbalsta septiņu lielu un trīs universitātes slimnīcu pastāvēšanu, bet otri, kuriem ir mazās slimnīcas. Tad lai iznāk pašvaldību vadītāji un pasaka, ka viņi ir ar mums, tai skaitā arī Bauskas slimnīca.”

Viņa ir pārliecināta, ka budžeta grozījumi būs un būs papildus 45 miljoniem slimnīcām šogad, jo esot atrasts finansējuma avots trūkstošajai naudai. “Ja par piektdaļu samazina, tad pilnīgi noteikti ir jābūt budžeta grozījumiem. Naudas plūsmas slimnīcām novembrī un decembrī ir pārceltas uz septembri un oktobri. Ja naudas nebūs, tad novembrī un decembrī slimnīcas nefunkcionēs.”

Viņa pauda, ka no Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas mēs atšķiramies 20 reizes, tur  finansējums ir 4000 eiro uz cilvēku gadā, kamēr Latvijā - 200 eiro, savukārt kaimiņvalstī Igaunijā šī summa ir divas reizes lielāka.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas