Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Saeima noraida RP priekšlikumu ļaut izglītības un zinātnes ministram rosināt AIP locekļu atsaukšanu

Saeimas deputāti ceturtdien noraidīja Reformu partijas (RP) priekšlikumu ļaut izglītības un zinātnes ministram rosināt Augstākās izglītības padomes (AIP) locekļu atsaukšanu.

RP rosināja Augstskolu likumā noteikt, lai Saeimai būtu tiesības atsaukt AIP locekli pēc izglītības un zinātnes ministra motivēta ierosinājuma.

Parlamenta lēmums liecina, ka koalīcijas partneri kārtējo reizi nevēlās novērst pārkāpumus un aizdomas par izsaimniekošanu AIP, aģentūrai LETA pavēstīja RP preses pārstāve Daiga Holma. "Ņemot vērā to, ka Saeima apstiprina Augstākās izglītības padomes locekļus, tai ir jābūt arī tiesībām tos atsaukt," uzskata deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP).

Deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) debatēs gan norādīja, ka "šis ir viena cilvēka grozījums likumprojektā". Tāpēc, ka izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim nepatīk Augstākās izglītības padomes vadītājs Jānis Vētra, neesot nepieciešams kropļot likumdošanu.

Parlamentārietis Jānis Vucāns (ZZS) norādīja, ka tās institūcijas, kuras ir deleģējušas Saeimai apstiprināšanai AIP locekļus, ar motivētu rakstu var lūgt Saeimai viņus atsaukt. Un deputāte Ina Druviete (V) no savas puses, minot vairākus argumentus, pamatoja, kāpēc šāds priekšlikums nav pietiekami pārspriests un ka tajā var atrast ļoti daudz pretrunu.

Savukārt Kalniņa norāda: "Ir tikai loģiski, ka tā pati institūcija vai ministrs, kas iesniedz priekšlikumu apstiprināt augstākās izglītības padomi, var arī iesniegt motivētu priekšlikumu tās locekļus atsaukt, un Saeimai ir tiesības par to lemt. Man nav saprotams, ka par šādu pašsaprotamu regulējumu Saeimā notiek diskusijas. Ir nepieļaujami, ka virkne kolēģu, baidoties par vienu konkrētu personību, baidās ieviest normālu demokrātisku procedūru."

Kā ziņots, RP aicina Rektoru padomi atsaukt no amata savu pārstāvi AIP, tās priekšsēdētāju Vētru. Partija izplatījusi šādu aicinājumu, jo uzskata, ka Vētra ir galvenais atbildīgais par nekvalitatīvi veikto studiju programmu izvērtējuma projektu, norādīja Holma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas