Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sāksies parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem

Trešdien sāksies un līdz 16.jūnijam ilgs parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem Grozījumi likumā Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam, Grozījums likumā Par maternitātes un slimības apdrošināšanu un Grozījumi likumā Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam.

Ņemot vērā to, ka ir apturēta trīs likumu publicēšana, vēlētājiem tiks nodrošināta iespēja parakstīties par katru no apturētajiem likumiem. Katram likumam parakstu vākšanas lapā būs atsevišķa parakstīšanās aile, un vēlētāji var atbalstīt visu apturēto likumu vai tikai kāda no apturētajiem likumiem nodošanu tautas nobalsošanai.Parakstu vākšanai ir izveidotas 622 parakstu vākšanas vietas Latvijā un 45 parakstu vākšanas vietās ārzemēs. Parakstu vākšana notiks tajās pašās vietās, kur no 11.maija līdz 9.jūnijam iespējams parakstīties arī par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē iesniegšanu parlamentā.Informāciju par iespējam parakstīties var iegūt savā pašvaldībā, Centrālā vēlēšanu komisijas (CVK) interneta mājaslapā www.cvk.lv vai pa uzziņu tālruni 67049999.

Piedalīties parakstu vākšanā drīkst visi balsstiesīgie Latvijas pilsoņi, sākot no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos parakstu vākšanā, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarīs atzīmi par dalību parakstu vākšanā.

Iespēja piedalīties parakstu vākšanā ir arī tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā. Šajā gadījumā vēlētāja uzticības personai tuvākajā parakstu vākšanas vietā vai pašvaldības vēlēšanu komisijā vēlākais līdz 15.jūnija plkst.12.00 jāiesniedz attiecīgs iesniegums.

Parakstu vākšana vēlētāju atrašanās vietā tiks organizēta pēdējā parakstu vākšanas dienā, 16.jūnijā.

Šogad pirmo reizi tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir arī Latvijas pilsoņiem ieslodzījuma vietās. Šiem vēlētājiem par savu vēlmi piedalīties parakstu vākšanā jāinformē ieslodzījuma vietas administrācija.

Lai par apturētajiem likumiem tiktu rīkota tautas nobalsošana, parakstu vākšanā jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem. Šāds atbalsts nepieciešams katram no apturētajiem likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas