Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Segliņš ticies ar vienu no Ivanovas slepkavībā iesaistītajiem

Par Ellas Ivanovas slepkavības atbalstīšanu un uzkūdīšanu veikt sievas slepkavību mantkārīgos nolūkos apsūdzētā Igora Ivanova šoferis un miesassargs Arvīds Vilcāns pērn aprīlī ticies ar tobrīd iekšlietu ministru Mareku Segliņu (TP). No neoficiāliem avotiem _Dienai _zināms, ka I. Ivanovs izmeklētājiem lielījies ne tikai par saitēm ar ietekmīgiem pašmāju, bet arī kaimiņu — Baltkrievijas un Krievijas — politiķiem.

Izmeklētājam viņš stāstīja, ka drīz vien atkal būs uz brīvām kājām, jo viņam ir ietekmīgi draugi. Sarunās pavīdēja kāds "lielais Andris" un "Mareks no vadošas partijas", ar kuriem viņš esot runājis un kuru lietas kārtojis jau iepriekš. Šiem faktiem vajadzēja iedrošināt izmeklētāju pieņemt miljonu un parūpēties par I.Ivanova atbrīvošanu. Taču I.Ivanovs nezināja, ka izmeklētājs abu sarunas ieraksta. Bet varbūt kādā brīdī nojauta, tādēļ viņa advokāts vērsās KNAB ar iesniegumu, ka izmeklētājs no viņa klienta izspiež kukuli. Par šādu rīcību I.Ivanovs jau tā garajam apsūdzību klāstam dabūja klāt arī pantu par apzināti nepatiesu ziņojumu. Šie fakti atrodami lietas materiālos, liecina Dienas rīcībā esošā neoficiālā informācija. Martā prokuratūra lietu aizsūtīja uz Rīgas apgabaltiesu. Pirmā sēde paredzēta 5.jūnijā.

I.Ivanova izteikumi darīja piesardzīgus tiesībsargus lietas izmeklēšanas gaitā. Izmeklētājiem likās aizdomīgi, ka pērn aprīlī tā brīža iekšlietu ministrs Mareks SegliņšTautas partijas birojā tikās ar vienu no lietā iesaistītajiem — I.Ivanova šoferi un miesassargu Arvīdu Vilcānu. Viņš tikko kā bija atbrīvots no apcietinājuma un lietā figurē kā liecinieks. Bijušais iekšlietu sistēmas darbinieks A.Vilcāns slepkavības naktī uz lidostu aizveda I.Ivanovu, kurš lidoja uz Maskavu. Savukārt no lidostas viņš pārveda no Spānijas atlidojušo Ellu ar abām meitām. Viņš arī pēc slepkavības izsauca policiju.

"Es kā ministrs nevaru teikt: lasieties prom!" tikšanos ar A.Vilcānu nenoliedza nu jau tieslietu ministrs M.Segliņš. A.Vilcāns "šausmīgi piedzēries" uzrunājis M.Segliņu pirms kādas hokeja spēles un ļoti vēlējies aprunāties. Lai ātrāk tiktu no viņa vaļā, M.Segliņš teicis, lai A.Vilcāns atnāk uz TP biroju. "Es kā iekšlietu ministrs nevaru atraidīt cilvēku, ja viņš vēlas pastāstīt par nelikumībām. Es vēl pēc tam konsultējos ar Ķuzi [kriminālpolicijas priekšnieku], kurš man ieteica netikties, bet Vilcāns pats atnāca vienu dienu uz biroju. Bija piedzēries, raudāja, saruna bija nekāda," atceras M.Segliņš. Viņš arī kategoriski noliedza, ka jelkad iepriekš būtu saticis slepkavības pasūtīšanā apsūdzēto I.Ivanovu, kurš cietumā izmeklētājam stāstījis par kādu personu, vārdā Mareks, kas saistīta ar politiku.

Ko īsti I.Ivanovs cietumā stāstīja, visticamāk, plašāka sabiedrība neuzzinās. Tiesas process varētu būt slēgts, jo lietā nogalinātās E.Ivanovas mīļākajam šovbiznesa uzņēmējam Ojāram Grasmanim piemērots procesuāli aizsargājamas personas statuss. Tas nozīmē, ka lieta jāizskata slēgtā sēdē.


(žurnālistes Ingas Spriņģes rakstu "Aizmugure - kāds Mareks?" lasiet šodien laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Ivanovam inkriminē arī sievas slepkavības organizēšanu

Zīmīgās sakritības Ivanovas lietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas