Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Septiņi no partijām izslēgtie Rīgas domnieki vienojas par sadarbību

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija un deputātu bloks Rīgai! vienojušies par abpusēju sadarbību saimniecisku jautājumu risināšanā, taču pagaidām publiski nepauž atbalstu nevienam no izvirzītajiem domes priekšsēdētāja amata kandidātiem, norādot, ka būs gatavi strādāt komandā ar to mēru, kuram būs vēl vismaz 24 deputātu atbalsts.

Pašreizējam Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājam Oļegam Burovam (GKR) atbalstu līdz šim solījusi Saskaņas frakcija, kas nozīmē, ka patlaban viņam teorētiski ir apsolīts 28 deputātu atbalsts. Savukārt, ja otram mēra amata kandidātam Viesturam Zepam (LA) izdosies vienoties, ka par viņu balso līdzšinējās opozīcijas partijas, viņam būs 25 balsis.

Deputātu bloka Rīgai! vadītājs Oskars Putniņš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Rīgā ārkārtas vēlēšanas ne tikai nevar būt, bet arī nebūs, jo tās nevēlas absolūtais deputātu vairākums. "Un pats galvenais, ka mēs tās šobrīd nevaram atļauties, jo Rīgā ir uzraktas ielas, nepabeigt tiltu remonti un citi steidzami darbi, uz kuriem rīdzinieki nevar gaidīt. Savukārt ārkārtas vēlēšanu process aizņemtu vairākus mēnešus, tad paietu tikpat ilgs laiks, kamēr izveidotos koalīcija un tad vēl laiks, kamēr visi darbi tiktu pārņemti un apgūti," norādīja deputāts.

Viņš arī pauda viedokli, ka pašreizējās pārrunas par koalīcijas izveidošanu Rīgas domē vairāk izskatās pēc tirgošanās ar amatiem, nekā reāla darba plānošana tuvākajiem diviem gadiem. "Un tieši tādēļ šis process arī ir iegājis strupceļā un šobrīd vairs netiek turpināts," sacīja Putniņš.

Līdz ar to, lai izslēgtu "nebeidzamo politisko tirgu un mēģinājumus manipulēt ar lielajām frakcijām nepiederošo deputātu balsīm", kā arī, "lai sekmētu lemtspējīgu un stabilu Rīgas domes vairākuma izveidi", deputātu bloks Rīgai! veicis pārrunas ar Neatkarīgo deputātu frakciju un ir vienojies ar viņiem par ciešāku sadarbību rīdzinieku interešu realizēšanai.

"Esam sapratuši, ka mums ir vairākas ideoloģiskas pretrunas, taču tās mums neliedz atrast kopsaucēju veicamajos darbos rīdzinieku labā. Piemēram, darbos par infrastruktūras sakārtošanu, rindu mazināšanu bērnudārzos, bērnu piedzimšanas pabalsta paaugstināšanu, atbalstu jaunajiem uzņēmējiem un citos," sacīja Putniņš.

Vienlaikus viņš piebilda, ka abu frakciju deputāti būs gatavi strādāt komandā ar to mēra kandidātu, kurš ir gatavs parakstīties zem šiem veicamajiem darbiem un kuram būs vēl vismaz 24 deputātu atbalsts.

Vairāk par abu frakciju redzējumu deputāti informēs kopējā preses konferencē šopēcpusdien plkst.15 Rīgas domes Portretu zālē.

Kā ziņots, Neatkarīgo deputātu frakcijā apvienojušies četri no Saskaņas izslēgtie deputāti, savukārt bloku Rīgai! veido deputāts Oskars Putniņš un no Jaunās konservatīvās partijas izslēgtie Imants Keišs un Druvis Kleins.

Ja abas apvienības turpmāk sastrādāsies, tām kopā būs septiņas balsis, kas ir vairāk gan par Vienotības frakciju, gan par Nacionālās apvienības frakciju.

Top komentāri

Līvs
L
Ko tikai neizdarīs lai paliktu pie siles. Cerams, ka būs ārkārtas vēlēšanas.
sile
s
Cūcinu stumdīšanās un pārgrupēšanās izrītās putras daudzumu nesamazinās. Tādos gadījumos pastiprinās kviekšana.
Demokrāts
D
Partijas ir kā ateju durvis... nekad nevar īsti zināt, kas aiz tām atrodas...!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas