Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sileniekam jauns izaicinājums

Aizsardzības ministrijas intereses Saeimā turpmāk aizstāvēs Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks, jo līdzšinējais ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs no šī amata nolēmis aiziet.

Panteļējevs Dienai skaidroja, ka par šo soli izšķīries ilgākā laikā un tas saistīts ar jauniem izaicinājumiem, bet Silenieks sacīja, ka viņam lēmums bija jāpieņem pāris dienās. Piedāvājumu ir izteicis pats aizsardzības ministrs, partijas biedrs Raimonds Bergmanis.

Šonedēļ Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā aizsardzības ministrs Bergmanis savu izvēli pamatoja ar vairākiem iemesliem – Sileniekam esot liela politiskā pieredze, viņš savulaik strādājis arī Saeimas priekšsēdētāja birojā, bijis ministra padomnieks. Silenieks ir arī viens no LZP līderiem. Panteļējeva aiziešanas iemeslus ministrs nekomentēja, jo tā esot viņa paša izvēle.

Pēdējos piecus gadus Silenieks strādāja Rīgas brīvostas pārvaldē dažādos amatos. Viņš apstiprināja, ka brīvostā iesāktie projekti ir pabeigti. Jāatgādina, ka šonedēļ amatā apstiprināts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, tas varētu nozīmēt arī pārmaiņas brīvostas personālsastāvā. Taču Silenieks savu pāriešanu uz Aizsardzības ministriju aicināja nesaistīt ar šo sakritību. Viņš par savu lielāko trūkumu uzskata to, ka nav strādājis parlamentā, bet ministrijas otrās augstākās politiskās personas darba pienākumi galvenokārt ir saistīti ar ministrijas iniciatīvu pārstāvēšanu Saeimā. Arī Saeimas tribīnē var uzstāties tikai ministrs vai parlamentārais sekretārs. Silenieks plāno pieprasīt arī pielaidi valsts noslēpumam.

Uz ziņu par Silenieka izraudzīšanos sociālo mediju lietotāji reaģēja ieinteresēti, neslēpjot arī aizdomas, ka Silenieks varētu būt saistīts ar ZZS ietekmīgo Aivaru Lembergu. Lūgts sociālajos tīklos rakstīto komentēt, Silenieks atbildēja: "Ķengas man ir bijušas nebijušas. Es zinu, kādas ir manas vērtības. Jūtos pilnīgi mierīgi un stabili."

Visu rakstu lasiet piektdienas, 30. jūnija, avīzē Diena!

Top komentāri

Silenieks ir
S
Lemberga kurjers.
Nah
N
Man viņu labpatiktos saukt par lemberga kurjeru.
Umlauts
U
Par aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru ir kļuvis speciālists tūrisma nozarē, kura velotūrismam veltītais maģistra darbs nav pieejams (izņemts? ) no LU Noslēguma darbu datu bāzes (nav iespējams uzzināt pat tā nosaukumu).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas