Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šlesers grib valdību, kas nebīsies Krievijas

Valdība, kuras pārstāvji var vienlīdzīgi apsēsties pie sarunu galda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un kura nelaidīs pie teikšanas radikāļus, - šādu scenāriju pēc nākamajā rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām iezīmē vairākus gadus klusējušais, bet nu darbam politikā atkal sasparojies partijas Vienoti Latvijai! (VL) jaunieceltais līderis Ainārs Šlesers.

Sestdien VL kongresā par partijas vadītāju vienbalsīgi ievēlētais Šlesers runāja ilgi - teju pusotru stundu jeb pusi no visa kongresa laika -, radot iespaidu, ka pērn Rēzeknē kā reģionālā partija dibinātā Vienoti Latvijai! drīz līdzināsies viena cilvēka platformai.

Šlesers politikā ienāca 26 gadu vecumā, deviņdesmito gadu beigās izveidojot Jauno partiju, bet 2002. gadā Saeimas vēlēšanās jau startējot kā viens no Latvijas Pirmās partijas līderiem. Vēlāk tā apvienojās ar Latvijas ceļu, bet uz 10. Saeimas vēlēšanām jau startēja kopā ar Tautas partiju, veidojot apvienību Par labu Latviju!. Pēc 10. Saeimas atlaišanas A. Šlesers un viņa vadītā apvienība vairs parlamentā neiekļuva.

Tagad politiķis aizstāv ideju apvienot cilvēkus no reģionālajām partijām, lai konsolidētu Latvijas nāciju un izveidotu valdību, kas nešķiro iedzīvotājus pēc tautības, bet izmanto Latvijas izdevīgo vietu Eiropas kartē, pilnvērtīgāk sadarbojoties ar Krieviju.

VL kongresa viesu un delegātu vidū bija vairāki pazīstami ļaudis - kādreizējais Saeimas spīkers un TB/LNNK līderis Jānis Straume, ķirurgs Jānis Zaržeckis, Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš, kādreizējais Latvijas Tautas frontes aktīvists un Saeimas deputāts Vladlens Dozorcevs, bijušais TB/LNNK deputāts Vents Balodis, kā arī vairāki pašvaldību pārstāvji, tostarp Mēs Kuldīgai līdere Inga Bērziņa un citi. Runātāju gan bija maz.

Pilnu rakstu Šlesers grib valdību, kas nebīsies Krievijas lasiet pirmdienas, 9.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas