Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šlesers savu komandu pieteiks 1. jūlijā

Partijas _Vienoti Latvijai! _līderis Ainārs Šlesers 1. jūlijā pieteiks savu komandu Saeimas vēlēšanām, kurās viņa vadītais politiskais spēks startēs ar atsevišķu sarakstu. Šlesers Dienai.lv apstiprināja, ka ir uzrunājis arī vairākus bijušos valdības vadītājus, kuri varētu kopā ar viņu atgriezties politikā.

"Mūsu komanda būs stipra un tie būs cilvēki, kuri piedalījušies šīs valsts atjaunošanā un virzījuši Latviju uz iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO," skaidroja Šlesers. Viņa vadītā partija uzsvērs nācijas izlīguma ideju, kurai bija jau veltīta reklāmas kampaņa medijos.

Uz vaicāto, vai kāds no bijušajiem valdības vadītājiem būs arī partijas premjera kandidāts, Šlesers vēl nekonkretizēja. Taču viņš uzsvēra, ka premjera kandidāts arī tikšot nosaukts 1. jūlijā un tas būšot pārsteigums. Ir zināms, ka uzrunāto vidū ir arī bijušais Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis un bijušais Šlesera politiskais domubiedrs Ivars Godmanis, kuram beidzas pilnvaras Eiropas Parlamentā.

Savu komandu Šlesers vēlas piedāvāt kā alternatīvu Vienotībai, kurai, pēc viņa domām, tagad neesot konkurentu. Tajā pašā laikā kā prioritāros sabiedrotos Saeimā partijas Vienoti Latvijai! līderis minēja Vienotību un Zaļo un Zemnieku savienību. Viņš pieļāva, ka varētu sadarboties arī ar Saskaņu, ja tā spēs mainīties, taču tā nebūšot prioritārais sabiedrotais. Partijas līderis vēl nekonkretizēja, vai plāno uzrunāt arī Latvijas Reģionu apvienību, bet norādīja, ka "partija būs atvērta sadarbībai ar citiem politiskajiem spēkiem".

Uz vaicāto, kas liek cerēt uz iekļūšanu Saeimā, ja 2011. gadā tas neizdevās, Šlesers atbildēja, ka tagad daudz kas esot mainījies — toreiz pār viņu arī esot bijusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) radītā aizdomu ēna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas