Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šlesers un viesnīcas Rīdzene īpašnieki vērsīšoties Ģenerālprokuratūrā

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien, tiekoties ar partijas LPP/LC priekšsēdētāju Aināru Šleseru, vienojies, ka Šlesers un viesnīcas "Rīdzene" norvēģu īpašnieki vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai tā pārbaudītu aizdomas par viesnīcas numuriņos it kā notikušu viesu noklausīšanos, aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Zatlers apsolījis, ka aicinās ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru personīgi uzraudzīt šīs sūdzības izskatīšanu.

Rassa apgalvoja, ka nekādus lietiskos pierādījumus par iespējamo noklausīšanos viesnīcā "Rīdzene" Šlesers Zatleram nav iesniedzis.

Šlesers pēc tikšanās ar valsts augstāko amatpersonu žurnālistiem atstāstīja, ka prezidents esot skaidri pateicis, ka "šai lietai jāvirzās uz priekšu". "Norvēģi ir sašutuši par notikušo. Es domāju, ka reakcija no viņu puses būs asa," sacīja Šlesers, tomēr viņš uzsvēra, ka viesnīcas īpašniekiem pašiem būs jāpieņem lēmums, vai vērsties Ģenerālprokuratūrā.

Ņemot vērā, ka Zatlers esot gatavs rūpēties par to, lai viesnīcas noklausīšanās lieta tiek rūpīgi izmeklētā, ārkārtīgi svarīgi ir, lai prezidents tiktu ievēlēts uz otro pilnvaru termiņu, jo tad viņš varēs sakārtot situāciju drošības dienestos, kuros patlaban, pēc Šlesera teiktā, esot liels bardaks. Šlesers aģentūrai LETA sacīja, ka šajā gadījumā runa esot par Satversmes aizsardzības biroju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Deputāts pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja, ka informācija par noklausīšanos "Rīdzenes" VIP numuriņos viņam nākot no drošības dienestiem, tāpēc Šlesers ir diezgan drošs par šīs informācijas patiesumu.

Noklausīšanās esot notikusi viesnīcas 501.numuriņā. Šajos apartamentos Šlesers nereti uzturējies arī pats. Ar informāciju par iespējamo noklausīšanos viņš esot vērsies pie ģenerālprokurora jau pirms pāris gadiem, tomēr atbilstoša reakcija neesot sekojusi. Tagad Šlesers nolēmis vērsties pie Zatlera, jo domā, ka tieši prezidentam vajadzētu nākotnē piešķirt lielākas pilnvaras drošības iestāžu uzraudzībā.

Kā ziņots, Šlesers šorīt paziņoja, ka viesnīcā "Rīdzene" vairāku gadu garumā VIP numuriņos, kā arī konferenču zālēs specdienesti veikuši noklausīšanos.

Šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" Šlesers norādīja, ka viņa rīcībā ir pierādījumi, ka šāda noklausīšanās ir veikta, un viņš par tiem solīja informēt Valsts prezidenta kanceleju.

Šlesers nosauca konkrētus viesnīcas numuriņus, kuros notiekot noklausīšanās. Tajos uzturas ārvalstu un pašmāju augstākā līmeņa amatpersonas.

Šlesers vairākkārt apgalvoja, ka esot vairāki cilvēki Latvijas specdienestos, kuri būtu gatavi sniegt informāciju šajā lietā, taču viņiem nepieciešamas politiskās garantijas, ko var sniegt nevis aizejošais, bet jaunievēlētais Valsts prezidents.

LPP/LC līderis prognozēja, ka ar šo informāciju ir sācies jauns noklausīšanās skandāls "Radissongeita", pēc kura noteikti sekošot liels starptautisks spiediens, un "vairāku Latvijas valsts amatpersonu atrašanās amatā ir vairāk nekā apdraudēta".

Šlesers uzskata, ka pašreizējā situācijā Zatlers esot palicis vienīgā politiski neitrālā persona, taču pēdējā mēneša laikā pirms jauna prezidenta ievēlēšanas viņam būšot jāparāda, vai viņš ir gatavs konfliktēt ar politiķiem, vai arī gaidīs, kad viņu mierīgi ievēlēs.

Šlesers uzsvēra, ka Zatleram ir jāuzdod noskaidrot, kas veicis pasūtījumu noklausīties ārvalstu pārstāvju sarunas šajā un, iespējams, arī citās viesnīcās, tam noteikti jāpiesaista ārvalstu specdienestu kontrole. "Mūsu specdienestiem ir radusies visatļautības sajūta," norāda Šlesers un kā iespējamo sarunu noklausīšanās mērķi min "interesi, ko domā un runā ārvalstu uzņēmēji un politiķi".

"Esam nonākuši situācijā, ka nevis politiķi vada valsti, bet specdienesti," sacīja Šlesers.

Savukārt viesnīcu grupas "Radisson Blu" mārketinga vadītāja Aiga Lapiņa aģentūru LETA informēja, ka ar viesnīcas "Rīdzene" ģenerāldirektoru jau ir sazinājušies Ģenerālprokuratūras pārstāvji un jau šodien viesnīcā tiks veiktas visas nepieciešamās pārbaudes, lai pārliecinātos, vai tajā nav uzstādītas noklausīšanās iekārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas