Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

SPRK aicina Dombrovski izvērtēt Kampara kompetenci

Turpinoties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) un ekonomikas ministra Arta Kampara (V) nesaskaņām, vienotais regulators nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) ar aicinājumu izvērtēt šīs amatpersonas darbību tiesisko pamatotību un kompetenci.

Regulators uzskata, ka Kampara rīcība var ietekmēt SPRK spējas veikt nacionālajos un Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos noteiktās funkcijas, kā arī tā ilgtermiņā var būtiski kaitēt sabiedrības interesēm un radīt reālu apdraudējumu Latvijas energoapgādes neatkarībai un drošībai.

"SPRK ir neatkarīga likumā par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem noteikto funkciju pildīšanā, kā arī savu funkciju pildīšanā nav padota valsts vai pašvaldību institūcijām," teikts SPRK paziņojumā , uzsverot, ka šāda Kampara rīcība liecina vai nu par klaju ministra nekompetenci, vai arī kādu interešu lobēšanu, nerēķinoties ar sabiedrības interesēm.

Jau ziņots, ka Kampars otrdien Ministru kabineta (MK) sēdē iesniedza protokollēmuma projektu, kurā bija ietverts uzdevums SPRK izvērtēt iespējas sabiedrisko pakalpojumu tarifos paredzēt izmaksu posteni neatgūstamo parādu kompensēšanai.

SPRK padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Ivars Zariņš skaidroja, ka šis ierosinājums pēc būtības paredz sodīt godīgos maksātājus, graujot visu sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas sistēmu.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars toties uzskata, ka Regulators nemitīgi pārspīlē un nodarbojas nevis ar tiešo darbu, bet ar politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas