Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Sūdzību par PLL reģistrāciju nodod vērtēšanai KNAB

Uzņēmumu reģistrs (UR) privātpersonas iesniegumu, kurā apstrīdēta Partiju apvienības Par labu Latviju reģistrācija, nolēmis nosūtīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), jo iesniedzējs izsaka pieņēmumu, ka partiju apvienība, iespējams, mēģina izvairīties no politiskajām partijām noteiktās uzraudzības un kontroles finansēšanas jautājumos.

Līdz ar to KNAB jāizvērtē, vai šajā situācijā ir kāds pārkāpums, informē UR.

Diena.lv jau vēstīja, ka Andris Jančevskis, uzskatot, ka politiskās apvienības Par labu Latviju nosaukums ir ļoti līdzīgs biedrības Kustība par labu Latviju nosaukumam, apstrīdēja tās reģistrāciju UR. Viņš savā iesniegumā UR norādījis, ka, atļaujot reģistrēt politisko apvienību ar nosaukumu Par labu Latviju, kāds jau tās reģistrācijas brīdī bija biedrībai, ir pārkāpta Politisko partiju likuma 6.panta 1.daļa. Tā nosaka, ka partijas nosaukumam, tā saīsinājumam vai simbolikai ir nepārprotami jāatšķiras no Latvijā agrāk reģistrēta politiskā spēka u.c., kā arī biedrības vai nodibinājuma nosaukuma.

UR norādīja, ka reģistrāciju saskaņā ar citu - likumu par Uzņēmumu reģistru - drīkst atteikt vien tad, ja tās nosaukums ir līdzīgs kāda cita politiskā spēka nosaukumam. Savukārt attiecībā uz biedrībām un nodibinājumiem UR var atteikt politiskā spēka reģistrāciju, ja tās nosaukums pilnībā sakrīt ar jau reģistrētas biedrības vai nodibinājuma nosaukumu.

UR informē, ka iesniegumus tas nav izskatījis pēc būtības, jo iesniedzējs nav saistīts ne ar konkrēto partiju apvienību, ne biedrību. Tas nozīmē, ka Administratīvā procesa likuma izpratnē iesniedzējam nav tiesību apstrīdēt valsts notāra lēmumu. Tai pat laikā UR norāda: ja pat minētais iesniegums tiktu vērtēts pēc būtības, nebūtu nekāda pamata atcelt valsts notāra lēmumu par partiju apvienības reģistrāciju, jo abi nosaukumi nesakrīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Galvenā valsts notāra lēmums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas