Laika ziņas
Šodien
Apmācies

TB/LNNK nobalso par dalību apvienībā ar "Visu Latvijai"

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) kongress nobalsojis par dalību "Nacionālajā apvienībā Visu Latvijai-TB/LNNK". No 163 kongresa delegātiem par šo lēmumu nobalsoja 150, pret bija trīs.

Abas partijas jau ir vienojušās, ka Kurzemes, Latgales un Rīgas vēlēšanu apgabalos startēs TB/LNNK kandidāti, bet Vidzemē un Zemgalē - Visu Latvijai (VL)kandidāti, kongresā savā uzrunā informēja TB/LNNK priekšsēdētājs R. Zīle. Tikai ar abu partiju piekrišanu sarakstā varēs iekļaut politikā jau zināmus cilvēkus, kas nav šo partiju biedri, skaidroja R. Zīle, kuru esot pārsteigusi Ērika Jēkabsona atjaunotā interese par  politiku. Viņš nolēmis sadarboties ar VL, taču iepriekš atzina, ka vēlēšanās negrasās startēt.

R. Zīle atzina, ka kampaņas budžets jaunajai apvienībai krietni atpalikšot no tā, kāds tas ir apvienībai Par labu Latviju, taču vienalga ir svarīgi nodrošināt apvienības reklāmas lielajos medijos. Kampaņā notikšot aktīva darbība interneta vidē, kā arī reģionos.

R. Zīle arī aicināja nesolīt to, ko nevar izpildīt, oriontējoties uz darbu nākamajā valdībā. Tāpat svarīgi ir saglabāt augstus ētikas principus politiskajās diskusijās. TB/LNNK vajadzēja parādīt, ka esam konstruktīvs politiskais spēks, bet "mūsu atklātais rokasspiediens netika pieņemts", teica R. Zīle, paskaidrojot, kāpēc TB/LNNK lēmumu par apvienības veidošanu ar VL nepieņēma kongresā pavasarī. "Toreiz tā bija pareizā taktika, jo sarunas ar Vienotību vēl nebija beigušās," klāstīja R. Zīle. Viņaprāt, ir divi iemesli, kāpēc TB/LNNK un VL nav Vienotībā: ambīcijas no Vienotības puses, kā arī tas, ka kopā ar VL un TB/LNNK nevarētu veidot koalīciju ar Saskaņas centru. Viņaprāt, arī tas ir Vienotību atturējis no sadarbības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas