Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

TB/LNNK piedāvā saprašanās memorandu Visu Latvijai!

Valdībā pārstāvētā nacionāli konservatīvā partija Tēvzemei un brīvībai/LNNK ir piedāvājusi sadarbības memorandu ideoloģiski radniecīgajai partijai Visu Latvijai! (VL), kas nav Saeimā. Visu Latvijai! līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars Dienai teica, ka piedāvātie sadarbības principi partijai ir pieņemami, jo tie ir vērsti uz Latvijas kā nacionālas valsts nostiprināšanu. Taču, viņaprāt, sadarbības partneru lokam ir jābūt plašākam, vienojoties arī ar Jaunā laika (JL), Pilsoniskās savienības (PS) un Sabiedrības citai politikai (SCP) līderiem, kā arī ar Zaļo un Zemnieku savienību.

Tam piekrīt arī TB/LNNK līderis Roberts Zīle, kurš Dienai apstiprināja, ka tēvzemieši ir piedāvājuši VL saprašanās memorandu, kas ir līdzīgs tam, kādu ir parakstījis JL, PS un SCP. R.Zīle vēlas sadarboties ar JL, PS un SCP, taču kā apgrūtinājumu šai sadarbībai min to, ka vienošanās notikusi trijatā, aicinot pievienoties nevis partijas, bet atsevišķus politiķus no citām partijām. "Tā viņi šķeļ partijas, cenšoties izraut cilvēkus no tām. Es nevaru kā partijas vadītājs iet uz citu politisko spēku. Ja man saka, ka Jānis Straume nav pieņemams, kurš gan nekandidēs vēlēšanās, tad arī tajā apvienībā ir vairākas personas, kurām būtu jāiet projām," uzskata R.Zīle. Viņš, tāpat kā R.Dzintars, pieļauj sadarbību ar Zaļo un Zemnieku savienību un iespēju, ka ar kopēju sarakstu Saeimas vēlēšanās varētu startēt šie trīs politiskie spēki.

JL kampaņas vadītājs Edgars Jaunups Dienai atzina, ka sadarbība ar Visu Latvijai! kā nacionāli radikālu spēku ir problemātiska, bet, ja VL būs vienojusies ar - TB/LNNK, tad sarunas ir iespējamas. "Visu Latvijai! izteikti akcentē nacionālos jautājumus, bet mūsu apvienības politika ir vērsta uz sabiedrības saliedēšanu," teica E.Jaunups.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas