Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turlais neiztur uzticības balsojumu

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) nav izturējis uzticības balsojumu, līdz ar to zaudē galvaspilsētas mēra amatu. Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu. Par Turlā atstādināšanu no mēra amata balsoja 31 deputāti, pret - 29. Par Turlā "nomešanu" balsoja arī no Saskaņas izslēgtie Vitālijs Dubovs, Aleksejs Rosļikovs, Vadims Baraņņiks un Valērijs Petrovs, savukārt pret bija opozicionārs Imants Keišs (JKP).

Turlais Rīgas domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts 30. maijā un neilgi pēc koalīcijas šķelšanās, kad no partijas Saskaņa tika izslēgti četri deputāti, opozīcija rosināja neuzticības balsojumu Turlajam, lai pārliecinātos, vai viņš joprojām ir spējīgs nodrošināt sev vairākuma atbalstu.

Rīgas domes valdošās koalīcijas "šūpošanās" sākās pirms vairākiem mēnešiem, kad ilggadējais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) un vicemērs Andris Ameriks (GKR) paziņoja par kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Vairākus mēnešus priekšsēdētāja pienākumus pildīja Oļegs Burovs (GKR) un valdošā koalīcija norādīja, ka par nākamo pilsētas mēru lems tikai pēc vēlēšanu rezultātu saņemšanas.

Gan Ušakovs, gan Ameriks tika ievēlēti Eiroparlamentā un īsi pēc vēlēšanām GKR paziņoja, ka Saskaņas mēra kandidātu neatbalstīs. Amatam tika nominēts GKR biedrs Turlais, kurš ar vienbalsīgu koalīcijas atbalstu tika ievēlēts par domes priekšsēdētāju.

Top komentāri

Neslāvs
N
Visas padibenes nonāk pie mēsliem ar dabīgu smirdoņu un urlais nav izņēmums!
Trullallā
T
Tad trulais tiešām nerosina uzticību.
Baltu dūre
B
Mūsdienu Kirhenšteins ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas