Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ulmanis: jūs visi esat samīlējušies Šķēlē un Šleserā

Noliedzot pretrunas starp agrāk kritiski teiktajiem vārdiem par pašreizējiem sabiedrotajiem un izdarīto izvēli iesaistīties apvienībā _Par labu Latviju _ar viņiem, tās vadītājs bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis Latvijas Televīzijas raidījumā _100. pants _pārmeta, ka visi ir tiktāl samīlējušies Andrī Šķēlē un Ainārā Šleserā, ka nespēj reāli uz viņiem paskatīties.

Raidījuma laikā G. Ulmanim tika vairākkārt norādīts uz iepriekš veltītiem kritiskiem izteicieniem par tagadējiem sabiedrotajiem. "Nav neviena pretruna starp manu rīcību un manis teikto. Šie cilvēki nevar būt nacionālie varoņi, bet viņi ir cilvēki, kuri ekonomiskajā un politiskajā laukā var strādāt un darīt daudz laba Latvijai. Un uz to es arī viņus aicinu," teica G. Ulmanis.

Gada sākumā Latvijas Televīzijas raidījumā Kas notiek Latvijā? Guntis Ulmanis par Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu izteicās: "Ar savu piemēru viņi parāda, ka politikā ir jāielaužas, politikā ir jāstrādā un kāpēc to nedarīt daudz godīgākiem, daudz kārtīgākiem, jaunākiem un varošākiem un atbildīgākiem cilvēkiem?" Pēc šī citāta noskatīšanās, G. Ulmanis netieši atzina, ka situācija viņu spiedusi koncentrēties uz esošajiem politiķiem. "Es esmu stimulējis visus šos gadus nākt jaunus cilvēkus [politikā]. Nenāk. [...] Es neizvēlējos varbūt tik daudz šo, cik visa situācija un viņu piedāvājums man to lika darīt. Es neredzēju iespēju kādam citam politiskajam spēkam pievienoties," norādīja G. Ulmanis. Tomēr uz jautājumu, vai gadījumā, ja viņu aicinātu Vienotība pievienoties savām rindām, viņš to būtu darījis, G. Ulmanis kategoriski atteicās atbildēt: "Par to nav šovakar runa. Lēmums ir pieņemts."

Kaut gan savulaik bijušais prezidents A. Šķēli nosaucis par mantkārīgu cilvēku, sakot, ka "nevar vadīt valsti un tajā pašā laikā domāt par savu kabatu", viņš vairākkārt uzsvēra, ka ir pagājuši 15 gadi. "Es ļoti ceru, ka šajā laikā mantkārība ir gājusi mazumā, bet politiskās ambīcijas ir augušas augumā," par A. Šķēli izteicās G. Ulmanis. Laiks parādīšot, ko viņi visi trīs spējot padarīt kopīgi. "Nevajadzētu šeit dzīt ķīļus," nepievērsties tik ļoti iepriekš teiktajam aicināja G. Ulmanis.

"Jūs visi esat vienkārši samīlējušies gan Šleserā, gan Šķēlē, atšķirībā no manis, kurš nav viņos iemīlējies, bet kurš reāli skatās uz cilvēkiem, kuri spēj arī mainīties un spēj arī darīt kaut ko labu," atcirta G. Ulmanis pēc kārtējā videosižeta, kur demonstrēja viņa agrāko izteikumu par A. Šķēli. Viņam iekšēji esot pārliecība, ka viņi ir mainījušies, tomēr laiks rādīšot sadarbības rezultātus. Atbildot uz jautājumu, kā izpaudīsies viņa atbildība, ja tomēr vēlētāji būs vīlušies, G. Ulmanis atbildēja: "Nezīlēsim melnu nākotni, bet zīlēsim labāku nākotni!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas