Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņemoties atbildību par zaudējumu vēlēšanās, atkāpjas Par! valde

Šodien partijas Kustība Par! valdes priekšsēdētājs un valde pilnā sastāvā atkāpās, uzņemoties atbildību par 14.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, aģentūru LETA informēja partijā.

Partijas valdes priekšsēdētājs ir līdzšinējais veselības ministrs Daniels Pavļuts. Viņa vietniece ir kādreizējā iekšlietu ministre, Saeimas deputāte Marija Golubeva, savukārt partijas izpilddirektors ir Miks Celmiņš. Tāpat valdē ir Laima Geikina, Mārtiņš Šteins, Uldis Dūmiņš, Uldis Zupa, Dace Bluķe, Pēteris Bethers, Vita Anda Tērauda, Inese Voika un Pēteris Viņķelis.

Valdes locekļi turpinās pildīt savus pienākumus līdz ārkārtas kongresam, kas tiks sasaukts 3.decembrī. Ārkārtas kongresā tiks ievēlēta jauna valde, jauns priekšsēdētājs un pieņemti lēmumi par partijas stratēģiju nākošajiem četriem gadiem.

Līdz ārkārtas kongresam tiks izvērtēts pēdējo četru gadu darbības un četru vēlēšanu rezultāti. Izvērtēšana tiks veikta, iesaistot partijas institūcijas (pārskata padomi, domi), biedrus un ārējos ekspertus, pēc iespējas nodrošinot objektivitāti un vispusīgu analīzi. Tiks izvērtēta arī partiju apvienības "Attīstībai/Par!" darbība un pieņemti lēmumi par tās turpmāko darbību.

Partijas valde uzskata, ka "Par!" ceļš Latvijas sabiedriskajā un politiskajā dzīvē ir jāturpina, taču tam nepieciešami organizatoriski, finansiāli un reputācijas resursi. Partijā uzsvēra, ka "Par!" deputātiem, kas ievēlēti 13.Saeimā no apvienības, un tās virzītajiem ministriem ir pēc labākās sirdsapziņas jāpilda tiem uzticētie pienākumi līdz 13. Saeimas pilnvaru beigām.

Jau ziņots, ka vēlēšanās labāko rezultātu sasniegusi "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas