Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņēmumam Spikeru nami par Saskaņas aģitācijas nenoņemšanu noformēts protokols

Valsts policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu uzņēmumam Spikeru nami, kurš pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieprasījuma nebija aizvācis pretlikumīgu partijas Saskaņa aģitāciju Spīķeru kvartālā.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA teica, ka protokols noformēts pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta par kontroles, uzraudzības vai izmeklēšanas funkcijas realizējošo valsts institūciju amatpersonu likumīgo prasību savlaicīgu neizpildīšanu. Par šādu pārkāpumu juridiskajām personām var piemēros naudas sodu no 70 līdz 700 eiro.

Lēmumu par piemērojamo sodu pieņems tiesa, kurai tiks nosūtīts šis protokols.

Kā ziņots, KNAB 26. septembrī publiski paziņoja, ka ir lūdzis uzņēmumu Spikeru nami noņemt partijas Saskaņa pretlikumīgo aģitāciju no Spīķeru kvartāla ēkas Rīgā pie Centrāltirgus. Spīķeros atrodas Saskaņas birojs. Uzņēmums šogad 12. septembrī ir noslēdzis līgumu "par pasākuma noformējuma nesēju nomu" ar partiju. Līgums bija spēkā līdz 4. oktobrim.

Ņemot vērā, ka pēc KNAB lūguma paušanas Spikeru nami aģitāciju nenovāca, KNAB pieņēma lēmumu par aģitācijas piespiedu novākšanu.

"Normatīvo aktu neievērošana priekšvēlēšanu aģitācijas norisē ir uzskatāma par tiešiem draudiem sabiedriskajai kārtībai. Spikeru nami attieksme, klaji ignorējot likuma prasības un nepildot tiesībsargājošās iestādes izdotajā administratīvajā aktā uzlikto pienākumu, ir tiesiskā valstī nepieņemama rīcība," uzsver KNAB,.

Izdevumi par reklāmas objekta izvietošanu tiks ierēķināti Saskaņas limitētajos priekšvēlēšanu tēriņos.

Spīķeru kvartālā uz vienas remontējamas noliktavu ēkas bija izvietoti milzīgi vides reklāmas objekti, uz kuriem attēlots Saskaņas valdes priekšsēdētājs Rīgas mērs Nils Ušakovs, viņa dzīvesbiedre Iveta Strautiņa-Ušakova un Saskaņas premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis. Ušakovu pāra foto rotāja uzraksts "Kopā", Dombrovska reklāmas objektu rotāja uzraksts "Stiprāks", bet objektu, kurā redzams Ušakovs viens pats, rotāja uzraksts "Par darbiem, ne vārdiem". Saeimas vēlēšanās kandidē tikai Dombrovskis, taču Ušakovs redzams teju visās reklāmās kopā ar partijas deputātu kandidātiem.

Birojs pārbaudē konstatēja, ka uz Spikeru namu ēku kompleksa fasādes izvietotie reklāmas objekti satur netiešu aicinājumu Saeimas vēlēšanās balsot par konkrētu partiju un tās deputātu kandidātu, un tā ir uzskatāma par priekšvēlēšanu aģitāciju.

KNAB uzsver, ka uzņēmums nav atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām iesniedzis KNAB priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumu, tāpēc birojs lūdza uzņēmumam nekavējoties novērst pārkāpumu, noņemot reklāmas objektu no ēku kompleksa fasādes.

Spikeru nami pieder Aleksandram Babenko (87%) un Igoram Bukovskim (13%). Pērn uzņēmums strādājis ar 900 000 eiro apgrozījumu un 320 000 eiro zaudējumiem. Babenko ir mazumtirdzniecības uzņēmuma Mego lielākais akcionārs, kādreizējais Mono holdinga līdzīpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas