Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vairāk nekā 20 uzņēmumi un valsts iestādes "Paēdušai Latvijai" ziedo vairākas tonnas pārtikas produktu

Vairāk nekā 20 uzņēmumi un valsts iestāžu piepildījuši ar pārtiku 1264 īpaši veidotās projekta Paēdušai Latvijai paciņas, ziedojot vairākas tonnas produktu, informē akcijas rīkotāji.

Paciņas nogādātas organizācijām, tajā skaitā labdarības organizācijām un pašvaldībām, kas tās tālāk izdalīs ģimenēm.

Kopš akcijas sākuma šā gada 31.martā, kad potenciālie ziedotāji uzrunāti, produktus ziedojuši Kultūras, Izglītības un zinātnes, Ekonomikas, Labklājības, Satiksmes, Tieslietu, Zemkopības un Aizsardzības ministriju darbinieki, kā arī Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas Republikas Saeimas, Ministru kabineta, Valsts kontroles, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas,ASV vēstniecības, Latvijas Gaisa satiksmes, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Pārtikas un veterinārā dienesta, Latvijas Valsts ceļu, Rīgas ūdens, Citrus Solutions darbinieki, kā arī Hanzas vidusskolas un Rīgas Tirdzniecības tehnikuma audzēkņi.

Kā norāda labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, cilvēki īpaši izveidotajās papīra turziņās ievietoja produktus, kas iegādāti par saviem līdzekļiem.

Kopš projekta uzsākšanas 2009.gada oktobrī izdalītas 18 924 pārtikas pakas jeb 227 tonnas produktu, kuru vērtība ir 160 854 latu.  

Pārtikas banka Paēdušai Latvijai ir labdarības portāla Ziedot.lv projekts, kas sniedz atbalstu krīzes skarto ģimeņu nodrošināšanā ar pārtiku. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts.

Paēdušai Latvijai vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā, un šajā pakā ir putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Ziedot.lv aicina zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, izmantot Maxima veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas