Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vairākām ministrijām lieli īres parādi

Vairākas ministrijas iedzīvojušās parādos, kas pārsniedz astoņus miljonus latu, vēsti TV3 raidījums Nekā personīga. Parādu veido laikus nesamaksāta īre valstij piederošajam uzņēmumam Valsts nekustamie īpašumi. Šī Valsts akciju sabiedrība apsaimnieko valstij piederošo īpašumu, iznomā ēkas citām valsts iestādēm to skaitā ministrijām un būvē jaunas.

Ja valsts nepiešķirs naudu ministrijām, lai tās spētu parādu atmaksāt, tad jau šomēnes akciju sabiedrība sāks ciest zaudējumus. Par to šajā vēstulē finanšu ministru Eināru Repši informē ministrijas valsts sekretāra vietnieks Ilgonis Gaugers. Dažu mēnešu laikā vislielāko parādu iekrājušas divas ministrijas - Ārlietu ministrijai tas pārsniedz 5 miljonus (5 190 279 Ls), bet Iekšlietu ministrijai - 3,3 miljonus latu (3 359 703 Ls). Ārlietu ministrijas parādu veido laikus nesamaksātie rēķini par jauno ēku Valdemāra ielā (1 026 606 Ls) un vēstniecības māju Maskavā (4 163 673 Ls). Iekšlietu ministrijai problēmas sagādā norēķināšanās par jaunā kompleksa izmantošanu Čiekurkalna pirmajā līnijā (2 778 798 Ls) un ēku Gaujas ielā (580 905 Ls). Iekšlietu ministrijas atbildīgā persona esot bezalgas atvaļinājumā un no plašāka skaidrojuma ministrija atturējās. Neoficiāli zināms, ka ministrija cer parādu dzēst pamazām, Valsts akciju sabiedrībai atdodot ēkas, kuras tai pēc optimizācijas vairs nebūs vajadzīgas.Ārlietu ministrija cer tuvākajā laikā tikties ar Valsts akciju sabiedrību, jo kā neoficiālās sarunās norāda ministrijas pārstāvji - vēstulē minētais parāds esot pārāk liels un neatbilst patiesībai. Par ministrijas ēku Valdemāra ielā šogad parāds neesot iekrāts, bet nākamā gada budžetā 1,5 miljoni latu, ko tērēt īrei, vēl neesot ieplānots. Nākamgad valsts iestādēm nomas maksu varēs samazināt par 15%. Tas ir mazāk kā cenu kritums privātajā sektorā. Nomas maksas paliek augsta, jo Valsts Nekustamajiem īpašumiem jāatmaksā treknajos gados ņemtie kredīti par jauno ēku būvniecību.Valsts nekustamajiem īpašumiem vairs nepietiek ar pašu nopelnīto, lai turpinātu iesāktos darbus. Tāpēc valdībai uzņēmums lūgs garantiju saindicētā  kredīta saņemšanai. 72 miljonu latu liela summa esot rezervēta, bet bez valdības garantijas to saņemt nevar.Valsts nekustamie īpašumu atbilde Nekā Personīga ir skopa. Par savu slikto finanšu stāvokli viņi gatavo ziņojumu Valdībai un kopā ar Iekšlietu un Ārlietu ministriju domās kā parādus nomaksāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas