Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdība virza Dombrovski eirokomisāra amatam

Ministru kabinets otrdien lēma nominēt Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatam līdzšinējo eirokomisāru Valdi Dombrovski (JV).

Vakar par Dombrovska virzīšanu EK komisāra amatam vienojās koalīciju veidojošās partijas, tāpēc šodien šī jautājuma izskatīšana tika iekļauta valdības sēdes dienaskārtībā.

Ministri atbalstīja sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz, ka EK locekļa amatam tiek virzīts bijušais Latvijas Ministru prezidents un pašreizējais EK priekšsēdētāja vietnieks Dombrovskis.

Valdība uzdeva Ārlietu ministrijai paziņot par Dombrovska virzīšanu amatam ES Padomes ģenerālsekretāram.

Šorīt pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Dombrovskis žurnālistiem pauda, ka viņš arī turpmāk vēlas EK strādāt ar finanšu un ekonomikas jautājumiem.

Tāpat Dombrovskis atzina, ka viņš vēl nav izlēmis, vai pildīs eirokomisāra pienākumus līdz līdzšinējā EK prezidenta Žana Kloda Junkera pilnvaru beigām šā gada rudenī, vai tomēr šovasar stāsies jaunā Eiropas Parlamenta deputātu rindās.

"Šis jautājums ir dienaskārtībā, bet patlaban nekāda gala lēmuma nav, jo nav steigas. Nedēļu vai divas to izsvēršu un pieņemšu gala lēmumu," sacīja Dombrovskis.

Līgums par Eiropas Savienību (ES) nosaka, ka EK locekļus Eiropas Padome iesaka iecelt amatā, pamatojoties uz dalībvalstu ierosinājumiem.

Pašreizējo EK locekļu pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.oktobrī. Līgums par ES nosaka, ka ES Padome, vienojoties ar ievēlēto EK priekšsēdētāju, pieņem to pārējo personu sarakstu, ko tā iesaka iecelt par EK locekļiem. Tos izraugās, balstoties uz dalībvalstu ierosinājumiem.

Līdz ar to Latvijai ir jāizvirza kandidāts EK locekļa amatam. Līgums arī paredz, ka, izvēloties kandidātu, ir jāievēro nosacījums, ka EK locekļus izraugās, pamatojoties uz viņu vispārējo kompetenci un uzticību Eiropas idejai, un no tādu personu vidus, kuru neatkarība nav apšaubāma.

 

Top komentāri

Ģimenes un bērni -
Ģ
valsts narkotiku, dzērāju, mauku un zagļu - ATRAŽOŠANAS INKUBATORI. Kamēr krievu cūkas VAISLOSIES, latvieši būs spiesti bēgt no valsts.
Spriežot
S
pēc tā, kā kremlini šeit komentāros sarosījušies un spļauj baltas putas par Eiropas galu utml. tas Dombrovskis viņiem stipri nepatīk , uzstakta par nopietnu pretinieku. Un TAS vien jau man patīk. Uz priekšu Valdi, lai suņi rej!
Opis
O
Atkal Vaidere caur adatas aci ielīdīs EU parlamentā. :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas