Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Valdošie politiskie spēki Šlesera prognozēm par valdības maiņu netic

Vienotības un Zatlera Reformu partijas vadītāji neredz iemesla pievērst uzmanību otrdien izskanējušajām ziņām par trīs oligarhu jeb savulaik ietekmīgu cilvēku Aināra Šlesera, Andra Šķēles un Aivara Lemberga šonedēļ notikušajām sarunām, kuru laikā viņi izvērtējuši arī valdības maiņas scenārijus. Valdošo politisko spēku vadītāji ir pārliecināti, ka beidzot ir valdība, kura var nostrādāt trīs gadus līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Cilvēki, kas ar dažādiem minējumiem vēlējušies sēt nemieru valdības partiju attiecībās, ir politikā labi zināma parādība, uzskata varas pārstāvji.

Taču bez uzmanības informāciju par triju personu tikšanos liedz atstāt Valsts prezidenta Andra Bērziņa sacītais otrdien telekompānijas LNT rīta raidījumā, kas saturiski saskan vismaz ar A.Šlesera teikto Dienai. Aģentūra LETA ziņo - A.Bērziņš ir skeptisks pret Valda Dombrovska (Vienotība) trešo valdību. Viņš domā, ka «oligarhu padzīšana neko nav devusi» un Saeimas atlaišana arī neesot sevi attaisnojusi. Valdības darba novērtējumu A. Bērziņš sola pēc tās pirmajiem sešiem mēnešiem. Uz vaicāto, vai Valsts prezidents varētu E. Repšem uzticēt valdības veidošanu, viņa pārstāve Līga Krapāne Dienai atbildēja, ka prezidents «nevar atbildēt uz jautājumiem - kā būtu, ja būtu», jo tās ir spekulācijas.

Skeptisks pret valdību ir arī A. Šlesers, kurš pirmdien saticies ar A. Lembergu un A. Šķēli viņa SIA Uzņēmumu vadība un konsultācijas birojā. Atgriezties politikā A. Šlesers neplāno, bet valdības stabilitāte viņu interesējot kā uzņēmēju. Viņš precizē, ka neplāno valdības gāšanu, bet tikai izsaka savu viedokli, viņaprāt, Vienotībai vairs nerūp ekonomikas attīstība, bet gan nacionālie jautājumi, kuros tā sacenšoties ar Visu Latvijai!-TB/LNNK. V. Dombrovskis sākot nogurt, un tāpēc E. Repše uzņemoties vadošo lomu. Klāva Olšteina sešnieks atbalstot valdību, nebūdami tajā pārstāvēti ne ar vienu ministru, kas varot izraisīt neapmierinātību, bet Zatlera Reformu partijā esot vēl vairāki Edgara Jaunupa domubiedri, tāpat kā Vienotībā - E. Repšes sabiedrotie, klāstīja A. Šlesers, paredzot nākotnē pārgrupēšanos, kas var kļūt par iemeslu valdību maiņai.

K. Olšteins izklausījās noguris, komentējot baumas par viņa pārstāvēto deputātu grupu, kuru kā koalīcijas vājāko posmu varētu izmantot valdības gāzēji. Dažuprāt, vismaz vienam no oligarhiem varētu būt interese K. Olšteina grupas vietā valdībā dabūt Zaļo un Zemnieku savienību. «Valdis Dombrovskis ir pats labākais premjers,» uzsvēra K. Olšteins, kuram grūti iedomāties šajā postenī E. Repši, jo viņš neesot aktīvajā politikā. Jāatgādina, ka tieši A. Šlesers ar domubiedriem savulaik nogāza E. Repšes valdību. «Lembergs ir nākotne, kas ir beigusies aizvakar,» sacīja V. Zatlers, uzskatot, ka Saeimas atlaišana ir būtiski mainījusi politisko vidi. Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (Vienotība) medijiem atgādina, ka «triju oligarhu pagātnes varoņdarbus vēlēšanās ir novērtējusi Latvijas tauta un turpina vērtēt Rīgas un Londonas tiesas». Viņasprāt, šie cilvēki var apspriest valdības gāšanas scenārijus, bet pilsoņi pēdējos gados ir radikāli mainījuši Latvijas politiku, kurā mūziku vairs nepasūtot tie, kas maksā. Arī S. Kalniete domā, ka atpakaļceļa vairs neesot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas