Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Valsts kancelejā vadītājiem bijusi mazāka alga par padotajiem

64 darbiniekiem no 154 Valsts kancelejā pērn decembrī strādājošajiem alga bijusi vismaz tūkstotis latu, bet vairāk nekā premjers saņēmuši septiņi darbinieki, liecina 4. Atmodas tautas armijas publicētie dati. Dati norāda uz atalgojuma sistēmas ačgārnību, kad kancelejas vadītājai nav augstākā alga, bet to pārsniedz pat kāda juriskonsulta alga. Lielo algu īpatsvars ir tik nozīmīgs, ka vidējā alga kancelejā gada beigās pietuvojās tūkstoš latiem.

Organizācijas publicētā informācija liecina, ka kancelejas direktorei Guntai Veismanei alga bijusi 2240 lati, bet tas nav vislielākais decembrī izmaksātais atalgojums. Vairāk par G. Veismani saņēmusi viņas vietniece tiesību aktu jautājumos Elita Dreimane un juriskonsults Ivars Mēkons, kuri saņēmuši 2282 latus. I. Mēkona priekšniecei - Juridiskās daļas vadītājai Inesei Gailītei alga bijusi zemāka - 2200 lati.

Arī visi pārējie darbinieki, kuru alga bija vismaz 2 000 lati strādā juridiskajā nodaļā - šādu algu decembrī saņēmuši juriskonsultsi Aldis Štāls, Eva Upīte, Ģirts Blumers. Attiecīgajā periodā premjers saņēmis 1908 latu algu, ministri vēl mazāk.

Gada nogalē Saeima beidzot pieņēma vienotā atalgojuma sistēmas likumu, kas noteica, ka valsts pārvaldē strādājošajiem atalgojums nedrīkst būt lielāks par premjera algu, kas šobrīd ir 1908 latu. Valsts kancelejas vadītājai G. Veismanei noteiktā alga šobrīd ir 1715 latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas