Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valsts prezidents ar ārlietu ministru pārrunā gaidāmās vizītes Azerbaidžanā aktualitātes

Ceturtdien, 18.aprīlī, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu nākamajā nedēļā gaidāmo Valsts prezidenta oficiālo vizīti Azerbaidžānā un aktuālos ārpolitikas jautājumus, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Sarunā abas amatpersonas apsprieda gan politisko dialogu ar Azerbaidžānu, gan attīstības sadarbību Twinning programmas ietvaros, gan sadarbību izglītības un zinātnes jomās. Abas puses bija vienisprātis, ka Azerbaidžāna Latvijai ir svarīgs partneris Dienvidkaukāza reģionā, uzsverot pozitīvo attiecību dinamiku visdažādākajos varas līmeņos.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijas un Azerbaidžānas valsts pārvaldes iestāžu un ekspertu sadarbība Twinning programmas ietvaros kalpo kā nozīmīgs papildus sadarbības instruments ciešākām abu valstu divpusējām attiecībām. Viņš pauda pārliecību, ka arī nākotnē abu valstu sadarbībai šīs programmas ietvaros ir plašs potenciāls, un izteica nepieciešamību vizītes laikā aicināt Azerbaidžānas pusi arī turpmāk izvēlēsies Latvijas partnerus sadarbībai šajos projektos.

Amatpersonas pārrunāja arī Latvijas iespējas veicināt  sadarbības paplašināšanu starp abu valstu augstākās izglītības iestādēm. Tam par pamatu varētu kalpot tas, ka Latvijas augstākās izglītības mācību iestādes studiju programmas ir iekļautas Azerbaidžānas Valsts stipendiātu programmas apmācībām ārzemēs mērķa valstu sarakstā.

Valsts prezidents piekrita ārlietu ministram, ka vizītes laikā ir būtiski aicināt Azerbaidžānas pusi izvērtēt Latvijas puses iesniegtos priekšlikumus 2010.gadā noslēgtajam abu Zinātņu akadēmiju sadarbības līgumam, kas paplašinās sadarbības iespējas starp abu valstu pētniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas